Tijdens de centrumwerken was ze gedurende een tweetal jaar niet te zien, maar nu is ze terug van weggeweest : de chocoladen poëzie in de Generaal Baron Jacquesstraat.  De sabbatperiode voor chocolatier Marc Vandenbussche zit erop en naar aanleiding van de Gedichtendag/Poëzieweek, die loopt van 31 januari tot 6 februari, brengt hij opnieuw een chocoladen ode aan de poëzie in zijn etalage.  Vanaf nu, en dit nog tot 18 februari kan men niet alleen een chocoladen versie van een poëziebundel van Eva Cox bewonderen (foto), maar ook een chocoladen gedicht zelf.

Hiermee is het meteen de twaalfde keer dat Marc Vandenbussche de voorbijgangers aan zijn winkel op een speciale manier laat confronteren met poëzie. Voor deze editie van ‘Gedichtendag/Poëzieweek’ is er een chocoladen versie te zien van ‘Een twee drie ten dans’, een poëziebundel van Eva Cox, plus hieruit het gedicht ‘Een stad is een sluis’ eveneens geschreven in chocolade. Op deze manier wil hij een toegankelijke vorm creëren van poëzie in het straatbeeld. Even stil staan en vol verwondering genieten van deze aparte maar smakelijke vorm van poëzie, het kan dezer dagen in de Generaal Baron Jacquesstraat.
Eva Cox is een Limburgse dichteres die sedert 2009 werkt en leeft in Oostende. Na vele jaren werken bij boekhandel Corman in Oostende en in de Brugse Boekhandel De Meester aan de Dijver heeft ze nu een eigen tweedehands boekenwinkel ‘De Witte Zee’ in de Witte Nonnenstraat 49 in Oostende. Bij haar debuut  met ‘Pritt.stift.lippe’ in 2004 werd ze meteen ook genomineerd voor de C. Buddingh’ Prijs en won ze de Prijs van de Provincie Oost-Vlaanderen voor Letterkunde 2008. Haar volgende bundel ‘Een twee drie ten dans’ kreeg ook heel wat nominaties. Eva staat voor een mengeling van poëzie en ultrakorte proza waarin ze de taal uitgelaten laat zingen en praten.
Voor de Diksmuidse chocolatier Marc VandenbusscheHet is het dan ook een eer om dit jaar poëzie van Eva Cox om te zetten in chocolade voor de poëzieliefhebbers in de streek.
De chocoladen poëzie van Eva Cox is te zien in de etalage van chocolatier Vandenbussche, Generaal Baron Jacquesstraat 29 van 15 januari tot en met 18 februari. (DLD)