Wie komend weekend naar Pervijzes kermis wil moet op het Kastanjeplein zijn.  Het feestcomité van Pervijze heeft immers na 6 succesvolle kermisedities gekozen voor een andere formule. Hiervoor gaat ze in zee met de plaatselijke jeugdclub N’Obus (foto).  Meteen werd dus ook voor een andere lokatie gekozen: het Kastenjeplein.  En Pervijzekermis werd ook herdoopt tot de Kastanjefeesten.

De feestcommissie en N’Obus hebben maandenlang vergaderd en overlegd om tot een Pervijze Kermis 2.0 te komen.  Het samenwerkingsverband  kan meteen ook een mooi kermisprogramma aankondigen. “De edities van de vorige jaargangen brachten veel volk op de been en dat is niet zo evident in een wereld van overaanbod aan entertainment. We zijn ervan overtuigd dat een vernieuwde editie de mensen nog meer zal aanspreken en dat het in het centrum Pervijze in het weekend van 2 en 3 september over de koppen lopen zal zijn.” aldus Florjan Vandeweghe, voorzitter van de jeugdclub N’Obus.
Op zaterdag 2 september 18u30 worden de festiviteiten geopend op het Kastanjeplein. Foodtruck Didier en cocktailstand Moco zorgen voor de lichamelijke en mentale versterking. Om 21u30 is er een optreden van Edje Ska & De Pilchards. Daarna is er de afterparty met “The Flux” en er is doorlopende animatie tot in de latere uurtjes.
Op zondag 3 september is er een MTB – toertocht met oorlogsallure, de Omloop der Slagvelden nieuwe stijl met start van op het Kastanjeplein.  Inschrijven kan van 7u30 tot 11u30 (lid Wielerbond 3 € / niet lid 5 €).  Er is de mogelijkheid tussen de afstanden 25, 33 en 58 km.  Deze MTB-tocht is eenmalig en loopt door de Vlaamse Slagvelden van 14-18. Het wordt verder een tocht met heel wat privé-doorgangen en éénmalige doorsteken in prachtige natuurgebieden, gebieden waar zelfs nog nooit twee wielen hebben gereden.
Op de middag is er op het Kastanjeplein nog ambiance verzekerd met muzikale omlijsting van “De Bree Veertiene”. De jeugdclub N’Obus zorgt verder dat zowel de sportievelingen als de niet-sportievelingen hun dorst kunnen lessen. Ook de honger kan gestild worden met broodjes met beenhesp. (DLD)