Op zaterdag 12 december organiseren enkele medewerkers van Familiezorg West-Vlaanderen hun tweede Caminoquiz in het kader van Music for Life.  Camino is één van de initiatieven van Familiezorg die een gespecialiseerde vrijwilligers-werking aanbiedt voor mensen met dementie.  Camino voorziet in dag- en nachtoppas en assistentie bij personen met dementie.
Deze kwis gaat door tijdens warmste week van het jaar (Music for Life) op zaterdag 12 december.  De deuren van OC Ingelram in Esen gaan open om 19 uur en de kwis start om 20 uur stipt.  Iedereen kan deelnemen en inschrijven kost 5 euro per persoon.  Ploegen bestaan uit minimum 2 en maximum 4 personen.  Er zijn prijzen voor iedere deelnemer en er wordt ook een tombola opgezet.  Inschrijven kan per mail : caminoquiz@familiezorg-wvl.be of telefonisch 051.51.08.83 (na 18 uur).

Ook de GO!-scholen van het gemeenschapsonderwijs sluiten aan bij de Music for Life-actie.  Het technisch atheneum van Diksmuide kiest dit jaar als goed doel Het Rode Kruis, de vluchtelingencrisis laat immers niemand onberoerd.  Het Rode Kruis zal trouwens in Diksmuide ook het vluchtelingencentrum runnen.  Ook veel kinderen zijn op de vlucht en leven in vluchtelingenkampen.  Het Rode Kruis helpt families die elkaar onderweg zijn kwijt geraakt.  Bovendien is ze een partner van het GO!.  Als school biedt men opnieuw een gadget aan dat zal aangeboden worden om geld in te zamelen.  Dit jaar wordt dit de “knuffelleeuw” en deze wordt verkocht aan de prijs van 5 euro per stuk.  De opbrengst gaat integraal naar het Rode Kruis Vlaanderen.

Tijdens de kerstdagen, van 11 tot 14 december, is er op de Diksmuidse Grote Markt op zaterdagavond 12 december ook de stilaan traditonele hutsenpotverkoop door Katrol die haar opbrengst doorstort aan Music for Life.  Ook nu weer wordt deze hutsepotverkoop gesponsord door de Salons Saint-Germain.

In de gemeenteschool van Beerst organiseert men op donderdag 17 december, naar aanleiding van de rapportafhaling, een kerstmarkt van 16 uur tot 20 uur.  Voor en na het afhalen van de rapporten, kunnen de ouders en leerlingen genieten van een lekker drankje en hapje op de gezellige kerstmarkt op de speelplaats. Ook wordt er zelfgemaakte kerstdecoratie verkocht ten voordele van de Belgische Vereniging voor strijd tegen mucoviscidose.

Bij Bouton in de Oostkerkestraat 35 te Oostkerke verkoopt men zelfgemaakte lukken van 28 november tot 23 december.  Daar gaat de opbrengst naar de VZW Tsjernobylkinderen – Hoop op de toekomst.

Tenslotte sluiten de Diksmuidse brandweermannen ook dit jaar aan bij FireforLife.  Daarbij trekken ze tijdens de Music for Life-week naar de Schorre in Boom van waaruit Studio Brussel de radio-uitzendingen verzorgd.  (DLD)