Tijdens het voorbije weekend werd in OC Ingelram de Caminoquiz opgezet in het kader van Music for Life.  Deze organisatie van enkele medewerkers van Familiezorg West-Vlaanderen zorgde er voor dat men 4.600 Euro kon inzamelen voor de deskundige omringing van de Caminovrijwilligers, een goed doel van Music for Life.  Bij de Caminoquiz zelfbleek de ploeg B.E.F! uit Zonnebeke de beste van de 48 quizzende teams.

Deze Music for Life actie steunt Camino, een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen.  De Caminovrijwilligers zetten zich in voor mensen met dementie die thuis wonen. Ze lossen partners en kinderen van mensen met dementie af in hun zorg door aanwezig te zijn bij de persoon met dementie, assistentie te bieden en kleine zorgtaken als het behelopen bij toiletbezoek, koffie zetten of een maaltijd opwarmen, op te nemen. Ook ’s nachts zijn vrijwilligers actief door thuis te komen waken of assisteren. Zo geven ze de broodnodige nachtrust aan partners of kinderen.
Met de opbrengst van ruim 4.600 Euro van deze bijna integraal gesponsorde Caminoquiz, wil men zorgen voor een deskundige omringing van de Caminovrijwilligers. Ze worden bijvoorbeeld regelmatig uitgenodigd voor vorming en voor een ondersteunend gesprek met hun vrijwilligersverantwoordelijke.

Overigins blijft de Diksmuidse afdeling van Camino op zoek gaan naar vrijwilligers die de thuiszorg voor personen met dementie een warm hart toedragen en hieraan wat van hun vrije tijd willen besteden. Een engagement als vrijwilliger is soepel: overdag of ’s nachts, in de week of in het weekend. De vrijwilliger kiest zelf waar, wanneer en hoeveel hij/zij zich inzet. Als vrijwilliger bij Familiezorg West-Vlaanderen kan men rekenen op een fijne samenwerking, een kostenvergoeding en verzekering.
Geïnteresseerden kunnen voor info terecht in het Regiohuis Familiezorg West-Vlaanderen, De Breyne Peellaertstraat 52 te Diksmuide, tel 051 50 22 33 of mail     diksmuide@familiezorg-wvl.be.

Informatie kan men ook terugvinden op www.familiezorg-wvl.be (DLD)