De site waar men een Boterhalle wil neerpoten is volledig verloederd en verwilderd, onkruid ongeveer 2,5 meter hoog en een echte blaam voor Diksmuide. (zie foto onderaan) Deze Boterhalle heeft nu al, met afbraakkosten inbegrepen, een prijskaartje van méér dan 10000000 ( ja tienmiljoen) euro en het zal nog stijgen. Als men in Groot-Diksmuide dan al de zalen opsomt en weet dat er maximum per jaar slechts 15 activiteiten in de Boterhalle plaatsvonden (ongeveer 340 dagen per jaar ongebruikt) is ze feitelijk volledig overbodig. Men hoort dan ook heel wat negatieve reacties bij de bevolking, de krappe oppositie is eveneens koele minnaar. Toch wil deze coalitie zijn zin doordrijven wat nogmaals illustreert dat er nauwelijks naar de bevolking geluisterd wordt.
Was het niet beter om hier een mooi stadsparkje te creëren met wat bomen, een klein vijvertje en wat speeltuigen voor de allerkleinsten. Zou een ware aantrekkingspool voor het centrum zijn wat nodig is als men oa. de grote, nergens geëvenaarde, leegstand bekijkt. De volgende generaties zouden van dit plekje groen enorm kunnen genieten maar met een peperdure Boterhalle zullen ze nu slechts met enorme schulden en hieruit voortvloeiende belastingen opgezadeld worden.
Men wil eronder zelfs parkeerplaatsen creëren aan circa 58.000 euro per parkeerplaats. Indien betalend wie gaat daar willen parkeren, zal ze niet dezelfde weg opgaan als de lege nissenkerk in Lampernisse, eveneens zo’n dure flater boven de hoofden van de bevolking beslist? We zien heel veel parkeerschijven verzetten, we zien terrassen waar nog nooit iemand opgezeten heeft op parkeerplaatsen staan, we zien fietsrekken op parkeerplaatsen staan terwijl anderen dan weer beboet worden als hun schijf 5 minuten vervallen is. Is het niet verstandiger om te investeren in een deftige randparking en Diksmuide aantrekkelijk te maken voor de consument, hier geen dure architect en aannemer voor nodig….
Nog iets waar blijft de uitleg en excuus aan de Diksmuidse belastingbetaler over de gemiste subsidie van 750000 euro??

Johny Hemlsoen