Dankzij het betere weer, kwamen er maandag meer bezoekers dan vorig jaar voor de 47ste Boter- en Kaasfeesten afgezakt naar Diksmuide. Maar een overrompeling bleef uit, bezoekers kregen heel wat ademruimte op de Grote Markt en de aanpalende straten. Daarenboven waren deze laatsten maar heel matig gevuld met standhouders en animatie. De Stationsstraat, de Reuzenmolenstraat, Schoolplein en Hauspieplein bleven ook nog eens grotendeels leeg. De Grote Markt was dan weer wel goed gevuld met marktkramers, al bleef het ook daar niet echt koppen lopen, ook niet voor het hoofdpodium. (foto)
Niettegenstaande er enkele nieuwigheden op het programma stonden, zal er nog heel wat meer zuurstof nodig zijn om deze boter- en kaasfeesten een volwaardige tweede adem te geven. Het wordt dan ook een grote uitdaging voor de organisatoren om voor de 48ste editie een affiche samen te stellen die opnieuw het hele centrum laat bruisen zodat bezoekers, die nu wat op hun honger bleven zitten, opnieuw naar Diksmuide kunnen gelokt worden op pinkstermaandag 2024. (DLD)

Naschrift : in een reactie laat burgemeester Lies Laridon weten dat op basis van geregistreerde GSM’s er 17.607 bezoekers waren met een gemiddelde verblijfstijd van 1u en 11 minuten. Daarvan waren er 47% nieuwe bezoekers.
Nvdr : de Boter- en Kaasfeesten startten om 9 uur en eindigden omstreeks 17 uur. Dat resulteert in een gemiddelde aanwezigheid van 2.200 bezoekers per uur.

Foto : het zuiveldorp kan wel nog steeds heel wat lekkerbekken lokken die willen proeven van het Diksmuids kaasaanbod.