Woensdag 18 april is er de inmiddels al 8ste editie van de buitenspeeldag.  En eens te meer gaat deze door op domein Zonnestraal aan de Woumenweg.  En dat domein wordt omgevormd tot een kinderparadijs waar meer dan 30 activiteiten worden georganiseerd.  Met het aangekondigde “zomers” weer worden meer dan 600 kinderen verwacht.

Niet alleen het mooie weer dwingt iedereen op deze woensdagnamiddag naar Zonnestraal te trekken, thuis blijven is immers ook geen optie want voor deze buitenspeeldag is er deze woensdagnamiddag geen enkele kinderzender die TV-uitzendingen plant.  Zonnestraal wordt dan ook the place to be voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. En wie wil kan er ook vooraf komen picknicken vanaf 12 uur, men moet dan wel zijn lunchpakket meebrengen.
Vanaf 13 uur kan men zich dan storten op de verschillende activiteiten : de brandweer leert een brand blussen, men kan cup cakes decoreren of creatief zijn met kleur.  Verder kunnen sportievelingen zich wagen aan een potje voetbal of tennis.  En misschien kan men dan nog zijn kans wagen op een hindernissenbaan of een ware dj worden.  Nieuw dit jaar zijn ook de huifkartochtjes.
De deuren blijven de hele middag open.  De begeleiders zorgen voor toezicht.  Aan de onthaalstand wordt wel gecontroleerd of de kinderen alleen naar huis mogen of wie hen komt ophalen.  De buitenspeeldag wordt afgesloten tussen 16.30 uur en 17 uur.  Vooraf inschrijven is niet nodig maar het is aangewezen dat men woensdag zijn zelf ingevulde stempelkaart meebrengt.  Zo vermijdt men het aanschuiven aan de lange wachtrij.  Deze stempelkaarten zijn verkrijgbaar bij de stadsdienst en op school.
Geven we nog mee dat de kinderen hun allermooiste kostuum in de kleerkast mogen laten, alle ravotters worden in hun speelkleren verwacht.  Overigens kan men ook ter plaatse zijn speellook laten pimpen met glittertattoos of de haren laten verzorgen door een knettergek kapsalon.  (DLD)