De Diksmuidse speelpleinwerkingen, Zonnestraal in het centrum en de Kastanjes in Pervijze, blikken terug op een succesvolle zomer.  Gemiddeld gaven 174 kinderen per dag present.  En omdat dergelijke speelpleinwerkingen enkel maar mogelijk zijn dankzij de inzet van de animatoren, werden deze onlangs nog eens in de bloemetjes gezet.

Speelpleinwerking Zonnestraal had deze zomer dagelijks een gemiddelde van 125 kinderen met een topdag van 225 spelende kinderen. De voorbije zomer waren er 75 verschillende animatoren actief op domein Zonnestraal.  En hoopvol voor de toekomst was dat onder die animatoren er 25 nieuwe waren.  Naast de werking op het speelplein zelf, konden de kinderen ook elke woensdagvoormiddag gaan zwemmen en er waren uitstappen naar het Kakelend Kippenmuseum, Boudewijnpark en Plopsaland.
Speelpleinwerking De Kastanjes had dan weer gemiddeld 49 kinderen per dag met een piekdag van 94 kinderen. De Kastanjes hadden een team van 28 animatoren om de zomerwerking in goede banen te leiden waarvan 8 nieuwe animatoren. De kinderen van speelpleinwerking De Kastanjes konden elke woensdagnamiddag gaan zwemmen en gingen op uitstap naar het Kakelend Kippenmuseum en het zwembad in Koksijde. Op Ten Bercle organiseerde de speelpleinwerking verder ook opnieuw Rock Pervijze. Een festival met optredens, Dj’s, karaoke en speciale hapjes en drankjes voor alle kinderen van de speelpleinwerking. (DLD)