Zaterdag en zondag kan men tijdens het weekend van het volkscafé deze op een gezellige manier ontdekken. En vier van deze herbergen vindt men alvast in Diksmuide. Naar aanleiding van dit weekend, georganiseerd door Westtoer, zijn er ook nog speciale activiteiten in deze cafés. Een overzicht.

De Speelman
In deze Woumense herberg aan de Jonkershovestraat 22 kan men op zaterdag van 13 uur tot 18 uur terecht voor volkssspelen.  Om 20.30 uur is er nog een folkoptreden van Korrigan.  Op zondag is er verder een puddebaktornooi.  Tijdens het weekend wordt er doorlopend picon maison en streekbier geserveerd.

Herberg De Knocke
Op zaterdag kan men aan de IJzerdijk 1, in de schaduw van Knokkebrug, om 16 uur terecht voor een flinke brok folk van LXier.  Op zondag komt om 14 uur Eric Decorte met traditionals, evergreens en Vlaamse amusementsmuziek.

Fot’Oeil
Daar kan men aan de IJzerdijk 22 (foto) doorlopend het museum rond 100 jaar fotografie bezoeken naast fototentoonstellingen.  Op zondag is er om 17 uur nog een optreden van Mu6ix met swing, jazz, swingtunes en big band songs …

’t Gemeentehuis
Aan de Lostraat 1 in NIeuwkapelle kan men op zaterdagavond om 20.30 uur terecht voor 2 The Limits met covers uit de jaren zeventig.  Het hele weekend lang is er doorlopend petanque, men kan er proeven van zowat 70 streekbieren en er is een bier van de maand.

Meer info : klik hier. (DLD)