Momenteel worden op het sportdomein De Pluimen werken uitgevoerd om op de tennisterreinen verlichting te krijgen.  Daar worden er vier verlichtingspylonen geplaatst.  Met de lichtprojectoren die erop komen moet het straks mogelijk zijn om ook ’s avonds te blijven tennissen.  Dat zal er alvast voor zorgen dat de vier terreinen nog meer kunnen gebruikt worden.  Voor de succesvolle Diksmuidse tennisclub De Maene, die op vandaag meer dan 300 leden telt, was het dan ook noodzakelijk dat de terreinen optimaal konden gebruikt worden wilde ze al haar leden het nodige tennisplezier kunnen blijven geven.

De investering van de verlichting wordt, naar we konden vernemen van sportschepen Marc De Keyrel, betaald door tennisclub De Maene zelf.  Maar TC De Maene kan wel rekenen op een éénmalige stedelijke investeringstoelage van 28.000 Euro.  Dit is niet alleen een financiële tussenkomst voor de aankoop van de lichtpylonen en de lichtprojectoren, maar ook voor de renovatie van het vierde tennisterrein.  Nadat Diksmuide reeds de drie andere tennisterreinen had gerenoveerd, werd door TC De Maene twee jaar terug ook het vierde terrein gerenoveerd.

Zo beschikt TC De Maene straks op het sportdomein De Pluimen over vier volwaardige tennisterreinen waarop, dankzij de nieuwe verlichting, veel langer kan gespeeld worden.

Voor meer info over de TC De Maene en het Diksmuids tennisleven: klik hier. (DLD)