De vijfdejaarsleerlingen van het Sint-Aloysiuscollege organiseren op zondag 19 februari vanaf 17.30 uur een lichtjestocht ten voordele van Amssetou Badini.  Deze 31-jarige uit Burkina Faso verpersoonlijkt de jaarlijkse actie van Broederlijk Delen waar het Diksmuids college zijn steentje wil aan bijdragen.  De vastencampagne staat dit jaar in het teken van “regen” die symbool staat voor een vruchtbaar leven.  En Amssetou Badini vecht om te overleven.  Maar het veranderende klimaat helpt deze sterke moeder daarbij niet.  Een kort regenseizoen met allesverwoestende buien wordt afgewisseld met een extreem lange periode van droogt die alle groen doet afsterven.  Vandaar de oproep van Broederlijk Delen en haar partnerorganisatie in Burkina Faso : Stort regen voor Burkina Faso en gun de boeren meer inkomsten, zodat ze zich kunnen wapenen tegen de droogte.  En met het organiseren van de lichtjestocht geven de collegeleerlingen alvast gehoor aan deze oproep.

De trekkers van deze college-actie zijn traditioneel de vijfdejaars.  Ze willen trekken “tot iedereen mee is”.  Na hun eerste actie, de Valentijnsmaaltijd van vorige week, zijn er deze week twee acties.  Op vrijdag 17 februari is er een solidariteitsmaaltijd binnen het college en voor het grote publiek is er komende zondag vanaf 17.30 u de lichtjestocht die georganiseerd wordt door twee klassen.  De lichtjestocht wordt een sfeervolle en gezellige wandeling met een quiz en versnaperingen onderweg.  De quizvragen gaan over het themaland en over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.  Deze laatste zijn de opvolgers van de milleniumdoelstellingen die op vandaag nog weinig bekend zijn bij het brede publiek.  Tijdens de lichtjestocht wil men ook daar verandering in brengen.  Achteraf kan men nog terecht in de bar om na te praten.  De deelnameprijs is slechts zeven euro per persoon en kinderen tot 6 jaar kunnen gratis deelnemen.  Tickets voor dit evenement waarmee men zijn solidariteit met hen die het minder goed hebben gestalte kan geven, kunnen via email besteld worden : lichtjestocht@collegediksmuide.be.
De actie van Broederlijk Delen wordt in het college nog afgerond met de koffiestop tijdens de rapportenuitreiking aan de vooravond van de paasvakantie.

Voor meer info over Amssetou : klik hier. (DLD)