Tijdens de week van 27 april tot en met 1 mei zette het Diksmuids Sint-Aloysiuscollege haar deuren open voor een aantal leerlingen en leerkrachten uit de zes partnerlanden waar ze sinds september vorig jaar mee in zee is gegaan voor het Erasmus + -project ‘Art at all European levels’.  De voorbije week werkten ze in het Diksmuids college samen rond de kunstvorm “fotografie”.  Een overzichtstentoonstelling zal nog te bezichtigen zijn tijdens de opendeuravond van het college op vrijdag 8 mei.

De schoolbevolking van het college werd tijdens de voorbije vierdaagse 41 koppen groter met leerlingen en leerkrachten uit Finland, Hongarije, Griekenland, Litouwen, Turkije en Polen. Binnen het project dat zich op kunst richt wordt in de loop van drie opeenvolgende schooljaren elk land éénmalig door alle partners bezocht. In januari kwam de groep al samen in Finland en nu kwamen ze dus samen om te werken rond “fotografie”.  Vooral de deelnemende selectie Erasmus + -leerlingen werd hierbij bijgeschoold rond fotografie. Hoogtepunt was een reeks workshops waaraan de leerlingen konden deelnemen. Hiervoor werd niet alleen beroep gedaan op het eigen lerarenkorps maar ook op de professionele kennis van de mensen van de Diksmuidse fotostudio Trendsform (Vredesplein) van Hilde Vandaele en Peter Stuijck.

Maar ook de andere leerlingen van het college konden een graantje meepikken. Zo konden ze een aantal presentaties bijwonen en daarnaast mochten ze ook nog eens meestemmen bij een fotocompetitie waarvan de winnaar op vrijdag 1 mei bekend werd gemaakt.  Zo wist voor het Sint-Aloysiuscollege Ruben Delbarge een eerste prijs in de wacht te slepen in de categorie cultuur.

Alle werken werden verzameld in een fototentoonstelling die werd geopend op vrijdag 1 mei in aanwezigheid van Hilde Vandaele van Trendsform.  Deze fotoexpo is nog te bezoeken tijdens de opendeuravond van het Sint-Aloysisucollege op vrijdag 8 mei. (DLD)