De Woumense Blankaartvrienden nemen aan de vooravond van hun jaarijkse kermis die doorgaat op de laatste zondag van september, afscheid van één van hun mede-oprichters. Dany Rollé heeft zich gedurende 41 jaar, samen met de Blankaartvrienden en gesteund door zijn echtgenote Gerda, steeds belangeloos ingezet voor het organiseren van de twee kermissen en de Blankaartstoet in Woumen. Naast ‘De Blankaartvrienden’ was hij ook medeoprichter en drijvende kracht achter het feestcomité ‘De Serpenthoekvrienden’ op de gelijknamige Woumense wijk.  Nu wil hij de fakkel doorgeven.

Danny was medestichter van de eerste Blankaartstoet. Samen met veel enthousiaste Woumenaars werd met de dorpskermis van 1977 de eerste Blankaartstoet in het leven geroepen. Veel Woumenaars kwamen de organisatie later versterken of stopten om de één of andere reden. De twee enige originele oprichters waren tot voor kort Hilaire Syoen en Danny Rollé, tot Hilaire begin dit jaar overleed.
In 1998 was de afschednemende Danny Rollé samen met kunstenaar wijlen Sep Margode (Daniël Derdaele) ook bedenker en ontwerper van de slagersreus ‘Antoon’, die 4,70 m groot is.
Danny was er steeds graag bij om letterlijk de handen uit de mouwen te steken en vooral te genieten van het gezelschap en het gebeuren. Van feesttenten opbouwen op de Serpenthoek en het Woumens marktplein tot het ontmantelen ervan. Hij zorgde ook voor sponsors, materiële steun… en sprong ook bij om te serveren. Hij was een manusje-van-alles voor Woumen.  Nu wil hij graag de fakkel doorgeven aan de jongere generatie.  Maar zij kunnen uiteraard nog altijd een beroep doen op zijn ervaring.  En Danny zelf, die zal nu graag, en misschien nog meer met zijn familie kunnen genieten van het feestend Woumen. En dat kan hij vanaf 21 september op de Woumense Serpenthoek.  En een weekje later is Woumen zelf aan de beurt.  (DLD)