KerstboomZaterdag 11 januari neemt Woumen afscheid van de kerstperiode.  Vanaf 15 uur trekken de Drie Koningen door deze Diksmuidse deelgemeente.  De Woumense Wijzen brengen net zoals hun illustere voorgangers uit het oosten meer dan 2.000 jaar terug deden, een geschenkje naar de Woumenaars. Het geld dat ze eventueel krijgen wordt geschonken aan projecten in Burkina Faso. De Gezinsbond, die dit Driekoningenfeest organiseert, trakteert de deelnemende koningen achteraf nog op wat lekkers.

’s Avonds wacht er voor Woumen dan nog de traditionele kerstboomverbranding.  Begin december bracht het bestuur van de WK©G reeds meer dan 120 bomen bij de Woumenaars thuis. Nu de kerstperiode achter de rug is, wordt het tijd om de bomen terug op te halen. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari komen de WK©G-ers de kerstbomen ophalen. Men brengt deze dan naar de weide naast de basisschool om er als het ware een hele grote boom van te maken. Zaterdagavond worden om 18 uur de bomen dan opgebrand tijdens de jaarlijkse kerstboomverbranding.
Terwijl het vuur laait, kan iedereen genieten van een gratis glaasje glühwein of een kopje warme chocolademelk. Natuurlijk ontbreken de lekkere sprotjes ook nu weer niet. Alleen wie een glaasje jenever wenst, moet een kleine bijdrage te betalen. (DLD)