toots_ThielemansHet Diksmuids Davidsfonds opent tijdens de maand maart de deur naar de wereld van jazz, gaande van Louis Armstrong tot Toots Thielemans.  Wie jazz zegt, denkt aan improvisatie. Deze muziek ontstond in Amerika als een spontane mix van diverse invloeden: van klassieke instrumenten tot genres als gospel en blues. Even later veroverde de muziekstijl ook Europa en de rest van de wereld. Maar wat is jazz precies en hoe evolueerde het genre? Waar begin je als leek je ontdekkingstocht en hoe word je een liefhebber?  Men kan het ontdekken tijdens de maand maart in Diksmuide.

Tijdens een 4-delige cursus ontdekt men de jazz-wereld met docent Marc Van den Hoof die de boeiende geschiedenis van jazz vertelt. Hij staat verder stil bij de verschillende periodes en stijlen binnen het genre. Men wordt tenslotte ondergedompeld in de swingperiode met jazzlegenden als Duke Ellington en Count Basie, de bebop met Charlie Parker, de cool met Miles Davis en de hardbop met Charles Mingus.
Marc Van den Hoof studeerde Romaanse talen en werd in 1976 producer bij de VRT-radio. Hij publiceerde in muziektijdschriften en maakte als Klara-medewerker diverse jazzprogramma’s. Hij maakt ook deel uit van het Jazz Middelheim-productieteam en doceert jazzgeschiedenis aan de jazzafdeling van het Lemmensinstituut in Leuven.

Als extraatje kan men op vrijdag 4 april om 20.30 u nog het concert van het Bart Defoort Quartet bijwonen in Muziekclub 4AD.

Deze lessenreeks gaat door de zaal van het Wit-Gele Kruis, Stovestraat 2 op maandagen 10, 17, 24 en 31 maart, telkens van 14 uur tot 16.30 uur.  De bijdrage voor deze cursus (zonder concert) bedraagt € 61, voor Davidsfondsleden is dat € 55.  Wie ook het concert wil bijwonen betaalt nog € 8 extra.

Info : 051/500.866 (Jozef Dumoulin) en op 016/310.670 (Davidsfonds Academie) (DLD)