Diksmuide heeft een restaurantboot die ligt aan de voet van de IJzertoren.  En deze staat nu te koop want kok Tijl en zijn echtgenote Gudrun gaan hun restaurant Water & Vuur, dat in het ruim van de boot is ondergebracht, verhuizen naar de voormalige voederfabriek De Polders aan de Grote Dijk.  Toch is hiermee Diksmuides restaurantboot niet verdwenen want als de nieuwe eigenaars ook horeca-plannen hebben voor het schip, dan zal de keuken er blijven.  Het is niet duidelijk wat de vraagprijs is voor dit schip.

Het schip, dat gebouwd is in 1942, heeft gevaren als vrachtschip voor graangewassen onder de naam “Herman Wijns”.  Tijl Devriendt en Gudrun Serruys kochten de boot 15 jaar terug en verbouwden het tot restaurant.  In de zomer van 2013 hebben ze dan het anker uitgegooid aan de voet van de IJzertoren.  Nu het Water & Vuur-duo beslist heeft om hun horeca-weg te vervolgen aan wal, wordt de boot te koop gesteld.  Maar volgens kok Tijl mag de boot desgewenst blijven liggen. Uiteraard kan het even goed worden verplaatst.  Kandidaat-kopers kunnen zich voor info wenden tot verkoopkantoor Amicus.

Het restaurant Water en Vuur blijft dus behouden maar krijgt wel een andere locatie.  Sfeer, bediening, gerechten en muziek, het gaat allemaal mee aan wal.  En er blijft nog wat hangen van de vroegere locatie.  Het schip vervoerde immers in zijn eerste leven granen en nu verhuist men naar de voormalige veevoederfabriek De Polders van de familie Hoet, een gebouw waar dus ook granen werden verwerkt.
De nieuwe locatie zal zich bevinden op de vijfde verdieping van de voormalige fabriek en zal er ook een terras hebben.  Toch zullen er evenveel zitplaatsen zijn als er ook binnen en buiten de boot waren.  Maar de nieuwe Water en Vuur zal wel volledig rolstoeltoegankelijk zijn.
Momenteel wordt de site nog eigenhandig verbouwd met heel wat recuperatiematerialen en met oog voor duurzame technieken.  Verhuizen wil men doen in het voorjaar van 2019.  Maar zolang het schip niet verkocht is of de verbouwingen niet rond zijn, blijft Water en Vuur nog dobberen op de IJzer aan de IJzertoren. (DLD)