ediksmuide_zwembadOp de gemeenteraad van maandag 26 mei wordt de goedkeuring gevraagd om nieuwe tarieven toe te passen voor Diksmuides sportinfrastructuur en de sportlessen.  De laatste aanpassing van de prijzen voor sportinfrastructuur dateert al van 2001 zodat de nieuwe tarieven die toegepast zullen worden vanaf 1 juli moeten zorgen voor een totale meer-ontvangst van niet minder dan 25 procent.  Illustratief is het gewoon toegangsticket voor het stedelijk zwembad De Kupe. Op vandaag betaalt een volwassene er 1,75 Euro voor een zwembeurt, vanaf 1 juli wordt dit 2,20 Euro, of een stijging met een goeie 25%.  Verder hebben verschillende sportverenigingen die gebruik maken van hetzij de sporthalle, sportzalen, tennisterreinen, atletiekpiste of voetbalvelden reeds aangekondigd dat zij deze fors verhoogde huurprijs zullen verrekenen in hun lidmaatschapsbijdrage.  Maar Diksmuide vindt ook dat een dergelijke grote inhaalbeweging niet voor herhaling vatbaar is.  Vandaar dat er meteen ook wordt voorgesteld om voortaan de sporttarieven ieder 6 jaar te herzien op basis van de index.

Ander opmerkelijk punt op de agenda is de intrekking van de beslissing om de resterende percelen van de kleinhandelszone aan de Esenweg bij hoogdringendheid te mogen onteigenen.  Die hoogdringend zou nu niet meer ingeroepen worden.

De gemeenteraad gaat door op maandag 26 mei vanaf 20.15 uur in LDC Ten Patershove.  De zitting kan door iedereen vrijblijvend bijgewoond worden.  Voor de volledige agenda verwijzen we naar navolgende link : gemeenteraad mei (DLD)