De Westvlaamse verkeerscampagne 2017 start in Diksmuide op zondag 23 april met de sensibiliseringsdag veilig motorrijden.  Om 8 uur wordt in aanwezigheid van provinciegouverneur Carl Decaluwé op de parking van het Diksmuids VTI aan de Cardijnlaan het startschot gegeven van een rit van 50 kilometer in de regio Diksmuide-Houthulst-Kortemark-Koekelare, de vier gemeenten die deel uitmaken van politiezone Polder die dan ook dit initiatief ten volle steunt.  Tijdens deze rit, onder deskundige begeleiding, kunnen de deelnemende motorrijders ook nog deelnemen aan een tiental behendigheidsproeven.  Het einde is voorzien omstreeks 17 uur.  Wie nog wil deelnemen aan deze sensibiliseringsdag kan nog inschrijven tot uiterlijk 20 april.

Weinig dingen zijn leuker dan in de vrije tijd op een mooie zonnige dag te gaan motorrijden : dat onbeschrijflijke gevoel van vrijheid, de acceleratie of het pure genieten van een mooie bocht. Motorrijden is dan ook erg leuk en dat wil men zo houden ook. Aandacht voor veiligheid is dan ook van groot belang. Motorrijders dienen alles in het werk stellen om zich goed zichtbaar op te stellen. Bovendien moet een motorrijder die jarenlang wil blijven rijden, zich ook toeleggen op het ‘defensief of anticiperend rijden’. Tenslotte willen de organisatoren van deze sensibiliseringsdag –zonder gemoraliseer- ook een knipoog richten naar bestuurders om hen te wijzen op de specifieke problemen van motorrijders in het verkeer.
De pijlers waarop deze campagne rust en waar men elke motorrijder bewust wil van maken zijn: de noodzaak aan een goed onderhouden motorfiets, het belang van de perfecte en veilige uitrusting voor de motorrijder ,de rijvaardigheden van de motorrijder en het beheersen van de motorfiets, de aandacht voor het defensief motorrijden en de verbetering van de kennis van de wegcode.  Daarnaast wil men ook nog de aandacht vestigen van alle weggebruikers op het bestaan van de motorrijders en de hoffelijkheid onder alle weggebruikers stimuleren.

Voor het inschrijfformulier : klik hier. Verder is men pas ingeschreven na betaling van 5 euro op rekening BE78 3631 6508 8986 van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen, K. Albert I laan 1/5 bus 6 te 8200 Brugge. Gebruik als mededeling “Deelname motordag” + naam van de deelnemer. (DLD)