Tijdens de kerstkoopdagen kan men komend weekend ook terecht in de Boterhalle waar de kerstbeurs doorgaat in samenwerking met Oxfam die uitpakt met zijn cadeaudagen.  Maar daarnaast zijn er ook nog diverse handelaars te vinden in de Boterhalle met leuke geschenkartikelen.  Wie een pakje zoekt voor onder zijn kerstboom, moet tijdens de kerstkoopdagen ook eens langs gaan in de Boterhalle.

Heerlijk, eerlijk.  Onder dit motto promoot Oxfam dit jaar zijn cadeaudagen.  En zoals in het verleden wordt ook dit jaar de campagne door enkele BV’s gedragen. Voor de lens van Lieve Blancquart poseerden onder andere Kathleen Cools, Johan Heldenbergh (foto), Tom Waes en anderen in hun “Heiligen”-outfit. Deze outfits onderstrepen  dat men geen Moeder Teresa moet zijn om zich tot weldoener te ontpoppen.  Eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden sterke eigen benen en draagt op die manier bij tot duurzame ontwikkeling. Oxfam wereldwinkels wil dan ook rechtvaardige regels voor de internationale handel, zo vernemen we van gemeenteraadslid Raf Anseeuw.  Ook hij is een van de meer dan 8.000 Oxfam-vrijwilligers die hun schouders zetten onder dit en andere projecten. Iedereen kan voor Raf Anseeuw zijn steentje bijdragen door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de cadeaubeurs in de Diksmuidse Boterhalle.
En voor wie op zijn zoektocht naar dat passend cadeautje dorst heeft gekregen, geen nood.  Zij kunnen ook al in de Boterhalle gaan genieten van een Oxfam-drankje.  Overigens wordt daar ook een nieuw bier geserveerd : Mongozo pils, een glutenvrij, biologisch, fair-trade en Belgisch bier.  Daarnaast gaat de opbrengst van de geserveerde bordjes kaas en salami naar welzijnsschakel ’t Vlot.

De kerst- en cadeaubeurs in de Boterhalle is open op vrijdag 12 december van 19 uur tot 21 uur en op zaterdag 13 en zondag 14 december doorlopend van 10 uur tot 18 uur. (DLD)