RioleringOp de voorbije gemeenteraad vroeg Idee2006-raadslid Marc Deprez om de rioolpremies te herzien.  Deze worden nu toegekend aan huiseigenaars in straten waar er een gescheiden rioleringsstelsel wordt aangelegd.  Volgens het Keiems raadslid krijgt men 400 Euro van netbeheerder Infrax en 400 Euro van Diksmuide.  Marc Deprez wil dit bedrag verhoogd zien omdat intussen ook de kosten voor de burger van deze gescheiden rioleringsaansluitingen verhoogd is.
Schepen Eric De Keyser (SP.a-open) stelde, ook al is meer geven altijd leuk, toch dat de meeste gemeenten hetzelfde bedrag geven als Diksmuide.  En gemeenten die met deze premie niet over de brug willen komen, doen dan maar de wegenwerken zonder een gescheiden rioleringsstelsel.  Een beleid waar Diksmuide dan weer niet achter staat. Zij houdt het, waar dit mogelijk is, voor een gescheiden rioleringsstelsel met behoud van de huidige premies.

Tijdens de komende Baloise-tijdrit zal men als handelaar schriftelijk toestemming nodig hebben van het stadsbestuur om een vaste standplaats in te nemen voor leurhandel.  Maar tijdens de gemeenteraad benadrukte burgemeester Lies Laridon (CD&V) wel dat lokale handelaars gratis een stand zullen mogen plaatsen voor hun zaak.  Aan derden zal evenwel een vergoeding gevraagd worden.

En of er straks, indien het terrein van het zwembad vrij komt na de herlokalisering naar het sportdomein “De Pluimen”, daar plaats kan zijn voor gebouwen?  Immers, er bestaat een contractuele afspraak met de vorige eigenaar van de zwembadgrond dat dit terrein, een voormalige weide, voor altijd een publieke functie moest hebben.  Antwoordend op deze vraag van Idee2006-raadslid Katleen Winne, meende schepen Eric De Keyser dat dit geen beletsel zou zijn voor enige bouwactiviteit op dit terrein, wel kan dit eventueel een invloed hebben op de grondprijs waarin gebeurlijk een vergoeding voor het opheffen van deze publieke functie zal moeten verrekend worden. (DLD)