Vanaf maandag 18 januari om 17 uur kan men zich opnieuw inschrijven voor Diksmuides vakantiekampen.   Tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie kunnen kinderen en jongeren zich dit jaar inschrijven voor niet minder dan 665 kampplaatsen.   Volgens schepen Marc De Keyrel is dit een stijging met 15 procent.  Maar ook noodzakelijk want vorig jaar was 95% van de kampen volzet.  Dit jaar wordt het aanbod tijdens de zomervakantie uitgebreid met een graffitikamp, hair-  beautykamp, fashionkamp en roboticakamp. En tijdens de herfstvakantie is er een gloednieuw kamp voor kleuters en stijgt het aantal plaatsen van 30 naar 45 voor lagereschoolkinderen. Door de uitbreiding van het tiener- en jongerenaanbod tijdens de vakantiekampen zetten de organiserende Diksmuidse vrijetijdsdiensten in op jonge gezinnen en kinderen. Verder worden ook de mogelijkheden tot buitenschoolse kinderopvang tijdens de schoolvakanties uitgebreid. Uiteraard wordt bij ieder vakantiekamp rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen.

De inschrijving verloopt voortaan via webshopdiksmuide.recreatex.be. Men maakt het best vooraf een gezinsaccount aan zodat de inschrijving meteen vlot kan verklopen.

De kostprijs voor de kampen zijn als volgt:
4-daags kamp: eerste kind €55, tweede kind €45
3-daags kamp: eerste kind €45, tweede kind €35
2-daags kamp: eerste kind €30, tweede kind € 25

Naast het stedelijk aanbod aan vakantiekampen zijn er ook nog heel wat andere organisatoren die tijdens de vakanties kampen organiseren. Dit aanbod werd gebundeld in het jeugdvakantiemagazine 2021 dat wordt uitgedeeld in alle Diksmuidse scholen. Maar dit kan ook geraadpleegd worden via www.diksmuide.be/sport. (DLD)