Een avondje filosofie voor Jan… en alleman.  Hiermee willen de vrienden van wijlen Jan Van Acker zijn herinnering levendig houden.  Ook Jan verdiepte zich immers in de filosofie en een beetje filosofie in deze turbulente tijden kan ook wat tegengif bieden…  ‘I’m a freak’ is een lezing/voorstelling van Johan Geerts waarin hij het leven, het werk maar vooral de leefwereld van Ludwig Wittgenstein centraal plaatst. Deze lezing kan bijgewoond worden op zaterdag 20 april om 20 uur in CC Kruispunt.  Tickets kosten 8 euro en 1,60 euro voor het kansentarief.  Voor reservaties : klik hier.

Ludwig Wittgenstein, een van de meest invloedrijke denkers van de 20ste eeuw, heeft de wereld van de filosofie voorgoed veranderd met zijn baanbrekende ideeën. Zijn werken, waaronder “Tractatus Logico-Philosophicus” en “Filosofische Onderzoekingen”, hebben generaties van filosofen geïnspireerd en uitgedaagd om de grenzen van ons begrip te verkennen.
Tijdens de exclusieve lezing ‘I’m a Freak’ neemt Johan Geerts de aanwezigen mee naar Wenen waar bij het einde van de 19de eeuw een broeierige fin de siècle-sfeer heerste.

Daarin werd toen definitief afscheid genomen van de Oostenrijkse biedermeiercultuur en werd reikhalzend uitgekeken naar vernieuwing. En dat op alle vlakken en niveaus. In deze lezing vertelt Johan Geerts gepassioneerd over het markante gezin van de Wittgensteins en de ruime context waarin ze leefden. Geschiedenis, kunst, muziek, architectuur, religie, … het komt allemaal aan bod. En natuurlijk wordt kort het filosofische, wiskundige denken van de centrale figuur Ludwig Wittgenstein gekaderd in de geschiedenis. (DLD)