Jarenlang stond de Woumense glasbol op de parking naast het OC ‘t Woumenhof.  Maar deze parking wordt nu, door de werken aan de school, gebruikt door de kinderen om de vrije basisschool te bereiken.  En rond die glasbol worden vaak glasresten en grote stukken glas achter gelaten die eigenlijk rechtstreeks naar het recyclagepark moeten gebracht worden.  Maar dat rondslingerend glas vormt ook daar een gevaar voor niet alleen de kinderen maar ook voor de bezoekers van het nabij gelegen WZC De Zilvervogel.
Maar onlangs bleken er plots heel wat lege flessen te staan bij de vuilnisbak aan de bushalte bij de parking.  Bleek dat de glasbol op de parking verdwenen was.

Ook op de parking achter de kerk, een door het bewonersplatform geopperd voorstel voor een nieuwe plaats, bleek ze niet te staan. Er kwam ook geen enkel bericht waar de Woumense glasbol heen was. Maar de zoekende Woumenaars hebben hun glasbol nu toch gevonden.  De verdwenen Woumense glasbol staat voortaan aan de rand van de bebouwde kom langs de Iepersteenweg bij de tandartspraktijk Beldente.  En nu maar hopen, zo luidt het in Woumen, dat het glasafval in de container zal gedropt worden en dat men het ook daar niet langs de straat zal vinden. (DLD)