De Fairtrade-picknick, een organisatie van de trekkersgroep FairTradeGemeente die groeide uit de NoordZuid-raad, maakte tot in 2019 deel uit van de Boter- en Kaasfeesten en ging door in de Koning Albertstraat.  Liet vorig jaar het stadsbestuur ook verplicht vlees op het menu zetten van de Fairtradepicknick, dit jaar stond de picknick ook niet langer op de affiche van de Boter- en Kaasfeesten en moest ze verhuizen naar de Dag van het Park die zou doorgaan op 24 mei.  Maar door de Coronacrisus is ook dit evenement afgevoerd.  Toch betekent dit niet dat er dit jaar geen FairTrade-picknick is, wel komt ze in een andere vorm.  De deelnemers kunnen nu immers, dankzij aan huis geleverde picknickpaketten, terecht in hun eigen tuin, hun hof, balkon of jawel, in hun “kot”.

Het picknickpakket is een lekkere mix van lokale fairtradeproducten uit de Diksmuidse regio en Zuiderse landen. Ze past dan ook in de actie “Ik koop in Diksmuide”.  Men kan kiezen tussen twee pakketten : eentje klaargemaakt door ’t Hof van de Rhille of één door De Heerlijkheid. Op zondag 24 mei wordt het picknickpakket geleverd vanaf 11.30 uur aan huis. Een pakket is bestemd voor één persoon.  Voor een volwassenpicknick met 1 drankje is dat 10 euro, voor kinderen tot 12 jaar is dat 6 euro.

Wie wil deelnemen aan deze Fairtrade-picknick, kan hiervoor terecht op www.diksmuide.be  Daar vindt men ook de samenstelling van de verschillende pakketten.  Bestellen kan ook telefonisch via 051/79.30.00.  De factuur wordt bij het pakket gevoegd zodat men pas achteraf hoeft te betalen. (DLD)