Het Atheneum, campus Kaaskerkestraat, bouwt het domein maatschappij en welzijn verder uit met enkele nieuwe richtingen. “De cirkel is rond” zeggen Jochen Nolf en Erwin Van Reusel van het directieteam. “In het domein maatschappij en welzijn kan je in het Diksmuids gemeenschapsonderwijs een aantal nieuwe richtingen volgen, en dit zowel in de tweede als in de derde graad.”

“Er zijn drie mogelijke finaliteiten: de arbeidsfinaliteit om na het secundair onderwijs te gaan werken of een graduaatsopleiding te volgen, de dubbele finaliteit om na het secundair verder te studeren of te gaan werken, en de doorstroomfinaliteit on na het secundair verder te studeren in het hoger onderwijs.”
“In de arbeidsfinaliteit is er de nieuwe richting ‘basiszorg en ondersteuning”, waarbij leerlingen competenties leren die belangrijk zijn bij het uitvoeren van ondersteunende, logistieke en huishoudelijke taken. De richting schoonheidsverzorging wordt uitgebreid naar de derde graad. In deze richting word je opgeleid tot een bekwame schoonheidsspecialist(e). Met dit diploma kan je aan de slag als (zelfstandig) schoonheidsspecialiste(e) of als consulent(e) in een cosmeticabedrijf.”
“Binnen de dubbele finaliteit zijn er de nieuwe richtingen ‘wellness en lifestyle’ en ‘maatschappij en welzijn’.

De eerste is een uitgebreide en professionele opleiding over de verzorging van handen, voeten, make-up, gelaat en lichaam. De tweede biedt praktische toepassingen van theorie, waardoor leerlingen een dieper begrip krijgen van de verschillende aspecten van zorg en welzijn.”
“Tenslotte is er nog de doorstroomfinaliteit, waar de richting ‘humane wetenschappen’ opgericht wordt in de tweede graad, en er reeds een optie is voor de oprichting in de derde graad. Het is een breed vakgebied dat zich o.a. richt op hoe mensen denken, communiceren, samenleven en zich ontwikkelen. Voor al wie interesse heeft naar wat mensen drijft. Nog in de doorstroomfinaliteit in de derde graad is er de nieuwe richting ‘bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen’, gericht op een specifieke waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs, waar informatica en economische wetenschappen centraal staan”, aldus Jochen Nolf en Erin Van Reusel. (DVD)

Foto : Het directieteam in het wellness- en lifestyle-lokaal