Zondag 4 december wordt Beerst opnieuw het mekka van de mountainbikers want dan gaat er de Westhoekmountainbiketocht door.  Een klassieker mag gesteld worden want het is niet alleen al de 27ste editie, bij de vorige editie gaven ook nog eens 670 deelnemers present.  Het bestuur van de Westhoekmountainbikers, dat gevormd wordt door Bart Schapman, Rudi Roose en Franky Vanoverbeke, hoopt ook nu weer op een talrijke opkomst te mogen rekenen.  Daarom werd gezorgd voor een vernieuwd parcours waarin zelfs een privaat stukje Praetbos steekt waarvoor men éénmalig en exclusief de doorgang krijgt.  Er is een vrije start in OC Ter Zaele te Beerst tussen 8 uur en 11 uur.

Voor deze actieve club, die 45 leden telt, vormt “hun” Westhoekmountainbiketocht een mooie en sportieve afsluiter van het wielerjaar.  En ook nu weer staat men borg voor een verzorgde organisatie.  Zo zijn er 3 vernieuwde omlopen uitgetekend van respectievelijk 29 km, 39 km en 45 km.  En ook nu weer steken daarin heel mooie stukjes natuur als het reeds hiervoor aangehaalde Praetbos maar ook het bos van Koekelare en de kerkewegels van Bovekerke.  En ook de in de nabijheid gelegen landbouwwegen van Vladslo en de broeken in Esen worden niet vergeten.  De bevoorrading is dit jaar bij restaurant De Wikkelaar langs de Wijnendalebaan en voor wie pech heeft, er is een depannagedienst voorzien.

Wie deze kilometers heeft verteerd krijgt bij aankomst een extra gevuld stalenpakket waarvan volgens de organisatoren de waarde het inschrijvingsgeld overtreft.  Verder is er ook nog een bikewash, douches en de intussen alom gekende en door sommigen gevreesde après-bar.  Deelnemen kost 5 euro en in de inschrijvingsprijs is een verzekering begrepen.  Leden van de wielerbond betalen 3 euro en kinderen tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.  Wie tenslotte zijn mountainbike wil huren, kan dit via 0479/996.402.

Meer info : www.westhoekmountainbike.be (DLD)