Momenteel worden ooievaars en reigers gespot in de weiden van de Handzamevallei tussen Esen en Vladslo.


In de Rijkswachtstraat wordt gewerkt aan nutsleidingen, straks aan riolen en bovenbouw. Info: do.2.7 om 20u in schutterlokaal De Pluimen


Op woensdag 1.7 is er om 20 u in OC De Kring te Keiem een tweede infovergadering met ontwerpvoorstel rond het rioleringsproject voor Keiem.


Diksmuide, met zijn 16.500 inwoners, vindt moeilijker competent personeel omdat ze lagere loonschalen moet hanteren, de privé is hierin vrij


Op de volgende gemeenteraad eind augustus zal schepen Kurt Vanlerberghe aantonen dat Diksmuide geen koploper is op het vlak van grondlasten.


Vakantiewoning ’t Lappersfort kreeg van het provinciebedrijf Westtoer het Q-kwaliteitslabel voor zijn kwalitatieve dienstverlening.


Zondag 28 juni organiseert de Keiemse harmonie haar 27ste rommelmarkt in Keiem. Er is ook een streekbierenbar, springkastelen en een BBQ.


Maandag 29.6 om 20 u: gratis info-avond voor handelaars in Unizo-kantoor rond de herinrichting van de markt. Inschrijven: diksmuide@unizo.be


Muziekclub 4AD behaalde vorige week voor de vierde maal het Charter voor Duurzaam Ondernemen.


Dinsdagnamiddag 23.6 om 13.45 u organiseert het Diksmuids OCMW het eerste feest van de mantelzorger met goochelshow in CC Kruispunt.


Diksmuide koopt voor gebruik bij evenementen een 2-de hands podium van de Tour de France voor 21.000 Euro. Dat is goedkoper dan podia huren.


Diksmuides gemeenteraad doet een unanieme oproep aan federale en Europese overheden om verhoogde ontwikkelingssteun voor bootvluchtelingen.


Deze week plant politiezone Polder snelheidscontroles in de Iepersteenweg (Woumen). Verder kan er ook nog op andere plaatsen geflitst worden. (DLD)