De Vlaamse Regering keurde vandaag de kaart met de historische poldergraslanden goed en start procedure voor bijkomende beschermde gebieden

Zaterdag 28.9 is er vanaf 14u startdag van KSA-Torenwacht op Domein Zonnestraal. Ieder kind, lid of niet, alsook de ouders, ieder is welkom.

De zes jonge Diksmuidse topchefs laten weten dat de 500 tickets voor hun event Diksmuide ademt Culinair allemaal de deur uit zijn.

Met 3 stagairs en hun mentoren was politiezone Polder aanwezig op VTI’s GMV-dag om er het luik veiligheid en preventie te belichten.

Dinsdagnacht werd in de Oostendestraat een losgebroken paard dood gereden door een auto. De chauffeur werd niet gewond, de auto is vernield.

Een 71-jarige fietser raakte woensdagmorgen zwaar gewond toen hij werd aangereden door een auto op het kruispunt van Esenweg en Tuinwijk.

Zaterdag deelt Unizo op de Dag van de Klant peren uit op de Grote Markt.

Op donderdag 25 september komt dokter Canmu naar het VTI nav de Dag van de Gezondheid, het Milieu en de Veiligheid

Directeur van het Sint-Aloysiuscollege, Jean-Pierre Parreyn, gaat in januari 2015 op rust. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.

Zondag 28.9 is er van 10u tot 12u voorverkoop voor het massaspektakel De Red Star Line in de Leekse bib. Data: 10,11,12,17,18,19,24,25 okt

VTI-leerling Jordi Warlop krijgt als topsporter vrij op school om deel te nemen aan het WK wielrennen voor juniores, zaterdag in Spanje.

Tegen 12 oktober, wanneer prins Laurent en Claire Diksmuide bezoeken, zullen de steigers rond de belforttoren weggehaald zijn.

Woensdagnamiddag 24 september is er op het sportdomein De Pluimen de jaarlijkse scholenveldloop voor leerlingen van de Diksmuidse scholen.

Woensdagnamiddag 24.9 rijdt de wielerwedstrijd Omloop van het Houtland van noord naar zuid over de Diksmuidse Ijzerdijk vanaf 14.10 uur.

De koning bezoekt op 17.10 Lichtfront, met 8400 fakkeldragers en 9 vuurkunstwerken langs de frontlijn tussen Nieuwpoort en Ploegsteert.

Het concert van de Duitse avant-gardeband Einstürzende Neubauten, dat doorgaat in de verwarmde stelplaats van De Lijn, is nu al uitverkocht.

Deze week houdt de politiezone Polder snelheidscontroles langs de Wijnendalestraat.

De dorpsraad van Nieuwkapelle komt bijeen op dinsdag 23 september om 20 uur in ‘ t Gemeentehuis.

Voetbaluitslag : Comines-Warneton – KSV Diksmuide : 1 – 1 (DLD)