Op vrijdagavond 21 juli is er in de vernieuwde Generaal Baron Jacquesstraat een braderie.  En op dinsdag 15 augustus is er het familie-evenement Park op Stelten in het stadspark.  Maar daar tussenin zit er nog heel wat meer in Diksmuides zomerkalender.  Omdat eDiksmuide ook eventjes gaat genieten van wat vakantie tussen 21 juli en 15 augustus, vindt u vandaag op eDiksmuide al enkele uitschieters van Diksmuides evenementenkalender tijdens deze periode.

21 juli – Nationale feestdag
Vanaf 16 uur is er een braderie in de Generaal Baron Jacquesstraat en een kinderdorp  op het Schoolplein.  Op deze zomerse vrijdag is er aan The General Store nog een optreden van de coverband The Rainbows gevolgd door partyhits van Dimi en een afterparty met DJ Bonny.  Voor de overige Zomerse Vrijdag-optredens tijdens onze vakantieperiode: klik hier.

Frontzate op zijn zondags
Op zondag 23 juli is er op deze fietsverbinding (foto), die werd aangelegd op de vroegere spoorwegbedding tussen Nieuwpoort en Diksmuide een fiets- en vaarhappening.  Voor meer info verwijzen we naar de bijdrage die hierover verscheen op eDiksmuide.  Klik hier.

24 uren van Leke
Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus is er de doorstart van de fietshappening 24 uren van Leke.

Vaarrijk XL
Op zondag 6, 13 en 20 augustus gaan Wandelrijk, Fietsrijk en Vaarrijk samen.  Met een waterverhaal wordt het niemandsland tussen de Frontzate en de Ijzer verkend met een wandeling en een kajaktocht.  Men verzamelt hiervoor om 14 uur aan de kerk van Stuivekenskerke.  Deelnameprijs 10 euro (incl. drankje, ijsje, gebruik kajak, fietsentransport, gids en begeleiders).  Inschrijven bij dienst toerisme, Grote Markt 6, E toerisme@diksmuide.be

Stad Onderstroom
Tijdens deze zomerperiode is er ook het gratis cultuurfestival Stad Onderstroom met optredens, openluchtfilms, theater, een expo en een brok poëzie op de Blankaart.  Voor meer info hierover, klik hier voor de bijdrage die hierover verscheen op eDiksmuide.

Polyfoon II
Van zondag 30 juli tot zondag 27 augustus loopt in galerij Montanus 5 aan de Montanusstraat de groepstentoonstelling Polyfoon II met werk van Yvan Theys, Godfried Vervisch, Dirk Demeyere, Philippe Gouwy, Danny Hoorelbeke, Bruno Mertens, Ortrud Sturm, Karl Vandenberghe, Nicolas Van Vosselen en Rik Vermeersch.  Voor de openingsuren : www.montanusvijf.be

Het landschap, het Monument
Nog tot 3 september loopt deze tentoonstelling in het Blankaartkasteel met werk van Lampernissenaar Peter Bossu.  Het is ook een tentoonstelling die op 2 vlakken een statement is van de schilder die zich eraan stoort dat landschappen en natuurgebieden niet altijd als volwaardige monumenten worden beschouwd.  Daarbij moet waardevolle natuur ook vaak wijken voor harde sectoren.  Ook op deze expo is Johan Lowie gastkunstenaar.  In juli en augustus te bezoeken van 10 u tot 12.30 u en vanaf 13.30 u tot 17.30 u.  Vanaf 1 september van 13.30 u tot 17.30 u.  Vrije toegang.

Park op Stelten
Op dinsdag 15 augustus is er vanaf 13 uur het parktheaterfestival Park op Stelten in het stadspark waarbij men deze maal teruggaat naar de tijd van walkmans, lp’s, beenwarmers, flippo’s en andere kunstzinnige toestanden uit de 80’s en 90’s.  Het programma biedt animatie voor alle leeftijden.  Afsluiten doet men met een muzikaal feestje.  Park op Stelten kan gratis bijgewoond worden. (DLD)