Het Diksmuids muziekfestival voor jongeren, Sunbeam, dat doorgaat op dinsdag 23 juni onmiddellijk na het laatste examen in de Diksmuidse middelbare scholen, wil groener worden.  Zo zal men gebruik maken van herbruikbare bekers in plaats van wegwerpbekers.  Hierdoor moet volgens jeugdschepen Marc De Keyrel de afvalberg verkleinen.  En duurzaam werken betekent ook inspelen op de korte voedselketen.  De catering op het festivalterrein Zonnestraal aan de Woumenweg wordt dan ook geleverd door een lokale leverancier.  En voor de artiesten en medewerkers is kraantjeswater in herbruikbare flessen voorzien, naast een catering met duurzame producten.  Tenslotte wil men met de afvaleilanden het afval selectief inzamelen.

Uiteraard blijft het uitgangspunt van het festival jongeren op een veilige en leuke manier het einde van de examens te laten vieren.  Ook bij de komende editie worden de inspanningen hiervoor verder gezet met ondermeer twee types armbandjes (-16- & +16-jarigen).  Daarenboven is het goedkoopste drankje niet-alcoholisch.  Maar de ambitie van Sunbeam, waarvoor vorig jaar 900 muziekliefhebbers afzakten naar Zonnestraal, moet voor de Diksmuidse schepen ook zijn dat ze kan uitgroeien tot een volwaardig duurzaam en milieuvriendelijk festival.

Voor de samenstelling van het programma werd in samenwerking met de leerlingenraden opnieuw een poll in de Diksmuidse secundaire scholen georganiseerd.  Het programma dat hieruit voortvloeide is een smaakvolle mix geworden van verschillende muziekgenres waarbij er ook aandacht is voor lokaal en regionaal talent.
Op de affiche staan het electrokitschduo Kenji Minogue, Jebroer die bekend is van de hit “Gaan met die banaan”, Radio Topkaas die reeds te gast was op Pukkelpop, Brewed and Bottled zorgt dan weer voor de nodige portie rock, Mc Equal is een jonge, beloftvolle rapper, DJ B3RT is de DJ-naam van Koekelarenaar Bert Vandendriessche die reeds te horen was op diverse streekfuiven en drum’n bass DJ Bass Shock of Jordy Rosseel is misschien wel het best bewaarde muziekgeheim van Diksmuide maar die intussen wel een plaatsje kon versieren op het podium van het Univerz festival.

Sunbeam wordt door de Diksmuidse jeugddienst georganiseerd in samenwerking met enerzijds de Diksmuidse secundaire scholen en anderzijds de horecazaken General Store, muziekclub 4AD en Brouwershuys die op de festivalweide de uitbating van de bar voor hun rekening nemen.  Op deze laatste examendag blijft hun horecazaak dan weer gesloten.  Daarnaast kon men ook rekenen op de steun van enkele sponsors.
Het festival gaat door op dinsdag 23 juni van 12 uur tot 22 uur op domein Zonnestraal aan de Woumenweg.  Kaarten in voorverkoop kosten 5 Euro, aan de deur 8 Euro.
Voorverkoopadressen: kantoor BNP Paribas Fortis in Diksmuide, de Brooderie, de stedelijke jeugddienst, JH De Pit in Koksijde, JH De Doze in Veurne en JH De Deugniet in Koekelare, Muziekclub 4AD, General Store en Brouwershuys.

Meer info : facebookpagina Sunbeam (DLD)