In het voorjaar van 2015 zijn de langverwachte herstellingswerken aan het monument Calvarieberg aan de IJzerdijk gestart.  De voorziene uitvoeringstermijn van deze restauratiewerken was 50 werkdagen.  Deze termijn is reeds lang voorbij maar de werken zijn nog steeds niet afgerond.  Volgens het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal, die opdrachtgever is van deze werken, heeft deze renovatie door diverse omstandigheden vertraging opgelopen.  Meer details over de vertraging wou men niet geven.  Wel voorziet men nu dat de renovatie van de Calvarieberg in de loop van de maand mei moet kunnen afgerond worden.

In 2012 had het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal aangekondigd de oorlogssites op haar grond te restaureren.  Zowel de Duitse bunker, toen nog naast de Dodengang, maar inmiddels opgenomen in het Dodengangdomein, als de gedenkkapel Calvarieberg zouden aangepakt worden.  Deze gedenkkapel die in 1928 werd opgericht in een (Belgische) reactie op de bouw van de eerste (Vlaamse) IJzertoren, was in verval geraakt.  De Calvarieberg had af te rekenen met afbrokkelende stenen, het pleisterwerk verdween en zowel het schilderwerk als het grote Christusbeeld moesten aangepakt worden. Deze herstellingswerken werden geraamd op 100.000 euro, exclusief BTW.

Wordt de Calvarieberg in 2016 in al zijn glorie hersteld, Diksmuide voorziet ook dit jaar de herinrichting van de IJzerdijk.  Langs de IJzer moet een nieuw wandel- en fietspad richting Dodengang komen.  Dat zal gedeeltelijk op een staketsel komen tussen Delva en de hoeve Serryn. Het vervolg komt op de IJzerdijk zelf. Die IJzerdijk zal overigens zijn maximale breedte behouden ten behoeve van de landbouwers.  De exacte startdatum van deze werken is nog niet gekend. (DLD)