In Esen wordt nog steeds de traditie van een parochiefeest in ere gehouden.  Dit jaar gaat deze door op zondag 25 juni.  Om 10.45 uur is er een eucharistieviering in de Esense Sint-Pieterskerk.  Deze is meteen ook een dankviering voor de communicanten van dit jaar en de jaarmis van de KBG-afdeling van Esen.  Aansluitend is er een feestmaaltijd in OC Ingelram waarvoor men nog tot vanavond, woensdag 21 juni, kan inschrijven.

Voor Stefaan Pollet van de pastorale ploeg Sint-Pieter Esen is het belangrijk dat de Esenaars zich kunnen aansluiten bij deze maaltijd.  Hiermee steunen ze de pastorale eenheid Sint-Pieter en haar verschillende projecten die ze uitwerkt.  Daarbij denkt hij aan de gedachteniskaartjes met Allerzielen, de nieuwjaarsreceptie, de kaartjes die geschonken worden met palmzondag, het dankmoment voor de vrijwilligers van de kerk, de doopkruikjes en de attenties bij vader- of moederdag.
Voor deze feestmaaltijd met een uitgebreid koud buffet met frietjes en met als dessert koffie of ijs, wordt 20 euro per volwassene gevraagd.  Voor kinderen, jonger dan 12 jaar, wordt 12 euro gevraagd.
Inschrijven kan bij Stefaan Pollet (T 0474/71.22.26 – E esenparochie@hotmail.com).
Meer info : www.kerkindiksmuide.be (DLD)