Er is opnieuw belangstelling voor de ambachtelijke zone op de hoek van de Groignestraat en de Alveringemstraat in Oudekapelle.  Volgens schepen Martin Obin, zelf woonachtig in Oudekapelle, willen het metaalverwerkend bedrijf van Frederik Stevens en het grondtransportbedrijf van Peter Jansseune er hun vestiging krijgen.  Momenteel is het wel nog wachten op de bouwvergunning en de goedkeuring ervan.

In 2011 hees Oudekapelle nog massaal de zwarte vlag (foto) uit protest tegen de geplande komst van het bedrijf Vanden Broecke uit Wulpen dat er ondermeer een breekinstallatie wou zetten.  Die plannen werden echter, mede door het massaal protest, terug opgeborgen.  Vraag was toen wel hoe het verder moest met deze ietwat vreemde ambachtelijke zone die er in 1979 kwam.  Terug omzetten naar agrarisch gebied bleek immers grote financiële risico’s in te houden voor het stadsbestuur, de eigenaar zou de hiermee gepaard gaande waardevermindering van zijn grond wel eens kunnen verhalen op Diksmuide.
En toen werd het stil rond het dossier van de Oudekapelse ambachtelijke zone.  Tot nu bekend raakt dat er zowaar twee bedrijven zich zouden gaan vestigen op de hoek van de Groignestraat en de Alveringemstraat.   Het is nog niet duidelijk of er ook nu, zoals dat ook in 2011 ook gebeurde, toelichting bij deze inplanting zal gegeven worden op de eerstkomende vergadering van het Oudekapels bewonersplatform.  (DLD)