Naar aanleiding van Music for Life, de eindejaarsactie van Studio Brussel en de Koning Boudewijnstichting, die tijdens de warmste week van 18 tot 24 december gekoppeld wordt aan een radiomarathon vanuit Boom, is er ook dit jaar opnieuw Fire for Life.  Brandweerkorpsen uit heel Vlaanderen trekken dan met hun brandweerwagens naar Boom.  Ook vanuit Diksmuide trekt men met 2 brandweerwagens naar Boom.  Intussen hebben ze al T-shirts, pull’s (foto), mutsen en vlaggen verkocht en de opbrengst hiervan, 800 Euro gaat naar Make a Wish, het goede doel van hun actie.

Volgens Diksmuids brandweerman Philip Sansen vertrekken de pompiers op zondagochtend 21 december eerst met twee wagens aan de kazerne van Diksmuide naar deze van Brugge.  Van daaruit gaat het om 9 uur in colonne richting Boom waar ze rond 23 uur zullen arriveren.  In totaal zullen 769 brandweermannen en -vrouwen met 72 brandweerwagens en 7 partytraillers zorgen voor een 1,7 kilometer lange stoet.  Uit de Diksmuidse regio nemen ook de korpsen van Houthulst, Nieuwpoort en Koekelare deel aan Fire for Life.  Voor het Diksmuids korps gaan mee : Stijn Bekaert, Dries Laplasse, Danny Laplasse, Philip Sansen, Gertjan Goemaere, Sander Stuijck, Klaas Mackelberg, Tim Mahieu, Marc Putman, Ann De Brabander, Cindy Deleu en Yoshi Dedulle.
De Diksmuidse medewerking voor Fire for Life wordt gesteund door de vriendenkring van de brandweer.  Daarnaast moet ieder lid dat wil meegaan zelf een inschrijvingsgeld betalen van 30 Euro.  Ook het Diksmuids stadsbestuur steunt overigens de actie waardoor men niet alleen gebruik kan maken van de twee brandweerwagens maar ook de brandstof voor de rit neemt het stadsbestuur voor zijn rekening.

De Diksmuidse brandweer nam in 2011 reeds deel aan Fire for Life.  Voor wie dit nog eens wil beleven: klik hier. (DLD)

Foto : Stijn Bekaert