Deze zomer kan men met een huifkar door het Diksmuidse landschap trekken.  En dit project krijgt steun in het kader van Leader Westhoek, een Europees programma voor plattelandsontwikkeling.  Daarmee wil men lokale initiatieven ondersteunen die de leefbaarheid op het platteland verbeteren.  Het Diksmuids huifkarproject wordt ondersteund met 14.890 euro.  Daarnaast krijgt Diksmuide ook een subsidie van 24.375 euro voor het project “Van inspraak naar samenwerking” waarmee men zoekt naar nieuwe vormen van participatie en samenwerking tussen lokale overheid en burgers. Daarmee gaat zowat 25% van het Leader-project, dat 159.000 euro bedraagt, richting Diksmuide.

Met het project “Huifkar Diksmuide” wil men deze zomer Diksmuide laten genieten van het landschap op het ritme van het hoefgetrappel van het Belgisch trekpaard.  Op deze traditionele manier kan men de polders doorkruisen.  Men vertrekt vanuit ’t Land van Vlierbos, de hoeve op het provinciaal domein IJzerboomgaard te Kaaskerke, om vervolgens richting Sint-Jacobskapelle en omgeving te trekken.
Men vertrekt iedere vrijdagavond om 18 uur van 5 juli tot 23 augustus en de tocht duur 1 uur.  Reserveren is mogelijk en ook wel aangeraden.  Dat kan via de Diksmuidse toeristische dienst (051.79.30.50 of toerisme@diksmuide.be) of last minute via de begeleider (0476/63.88.38).
Kinderen tussen 3 en 12 jaar betalen hiervoor 4 euro, voor jongeren en volwassenen is dat 8 euro.  Het maximum aantal deelnemers is 18 personen.
Naast deze vaste formules kunnen groepen ook met de koetsier de uitstap op maat maken.  Voor al deze formules : klik 24hier. (DLD)