Op zaterdag 22 september rollen in het centrum de Diksmuidse handelaars de rode loper uit.  Tijdens superkoopzaterdag geven de centrumhandelaars een extraatje met leuke koopjes.  Daarenboven wordt er om 15 uur nog gezorgd voor een unieke modeshow op de Grote Markt waar men de laatste modetrends voor het najaar wil tonen.

Maar er zijn al handelaars die nu al dat beetje meer kunnen aankondigen.  Zo kan men bij Music Express in de Generaal Baron Jacquesstraat van hun nieuw concept proeven : real music taste.  Dat wordt muzieksmaak gecombineerd met een sensatie voor de smaakpapillen : originele apero, smaakvolle olijfolie of vers gebrande koffie.   Verder kan men voor een demonstratie continentaal breien terecht bij de Wollebolle en op de boerenmarkt kan men als steeds wat streekeigen lekkers op de kop tikken.  Verder is er in de centrumstraten nog doorlopend muziek met LIttle Dixie (foto) en ook een ballonplooier ontbreekt niet.  Maar bovenal kan men terecht bij alle centrumhandelaars voor extra koopjes.
Vanaf 14 uur vindt men verder op het Italiëplein een kinderdorp met springkasteel, loopauto’s en een voetbaltafel.  In de Vredestraat worden gratis proevertjes geserveerd en op de Grote Markt is er ook nog gratis grime of tattoo.
Tenslotte kan men via de aankopen bij de deelnemende handelaars nog een pakketje Diksmuidebonnen winnen.  Daarvoor moet men drie verschillende stempels bijeen sparen op de Superkoopzaterdag-spaarkaart. (DLD)