Twee weken terug vielen de werken stil op het Esenplein en in de Pluimstraat.  Oorzaak was de faling van aannemer Petillion die op beide werven actief was.  Op beide werven waren de werken evenwel al goed gevorderd.  Schepen Moerman maakte zich toen ook sterk dat ze twee weken later deze straten de laatste asfaltlaag zou kunnen geven. Intussen vernemen we van de Diksmuidse schepen dat men inderdaad binnen de komende weken zal kunnen asfalteren in de Pluimstraat en ook het Esenplein is nu al toegankelijk gemaakt.

Op vandaag blijft Diksmuide nog steeds wachten op nieuws van de curatoren van het gefailleerde bedrijf.  Maar dat weerhoudt schepen Moerman niet om reeds actie te ondernemen.  Zo waren woensdag al stedelijke ploegen actief op het Esenplein.  Daar wordt de toegang, de parking van de school en de overgangen in de voetpadzone aangevuld met steenpuin.  Ook allerlei resten die nog in de voetpadzone liggen worden verwijderd door de stedelijke diensten.  Vrijdag worden dan de nog de ressterende werfhekkens weggenomen.  Daar is het evenwel nog wachten op groen licht van de curatoren om enerzijds de asfalteringswerken in het schoolstraatje te kunnen uitvoeren en anderzijds de nog ontbrekende omgevingswerken af te werken.  Het Esenplein zelf is intussen wel gebruiksklaar..
In de Pluimstraat is het een nog beter verhaal want daar had de inmiddels gefailleerde aannemer reeds afgetekend.  Hierdoor kan Diksmuide zelf het initiatief nemen om bij de asfalt-onderaannemer prijs te vragen voor de asfalteringswerken en verder afspraken te maken voor de uitvoering ervan.  Schepen Bieke Moerman hoopt nog tegen het einde van de maand mei de toplaag in de Pluimstraat te kunnen leggen waarna ook deze opnieuw kan open gesteld worden. (DLD)