Nadat Diksmuide tijdens het voorbije schooljaar in het kader van de buitenschoolse opvang voor het eerst uitpakte met Herfstkriebels en Paasfun uitbreidde, wordt nu met ‘Zot Zomerslot’ een nieuw aanbod gedaan na het einde van de speelpleinwerking en nog net voor de start van het nieuwe schooljaar. Van maandag 29 augustus tot woensdag 31 augustus wordt een kamp georganiseerd voor 30 kleuters (2de-3de) en 30 kinderen (1ste-6de lager) in het sporthalcomplex De Pluimen. Hiermee breidt Diksmuide de buitenschoolse kinderopvang uit met een bijkomende periode.  Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deelnemers.
En men heeft nog heeft nog meer ambities met de buitenschoolse opvang want voor volgend schooljaar willen volgens sportschepen Marc De Keyrel de stedelijke vrijetijdsdiensten meer ruimte creëren om het huidig beperkt tieneraanbod uit te breiden en beter te verzorgen. Men wil meer inzetten op Sport na School en meer aandacht hebben voor de digitale jeugdcultuur.

Het voetbalterrein van Sporting Keiem werd begin mei volledig heraangelegd.  Daarbij werd 150 ton zand en 350 kg graszaad gebruikt.  Na de werken kon er ook nog eens drie maanden niet getraind worden.  De jeugdploegen maken tot eind september gebruik van het voetbalveld van Leke en het terrein achter OC Ter Zaele te Beerst.  De eerste ploeg van Sporting Keiem gebruikt dan weer als trainingsveld het voetbalplein aan De Pluimen, dat het dichtst bij de sporthalle ligt en straks parking wordt.

Diksmuide heeft een multifunctioneel outdoor fitnesstoestel aangekocht voor het sportpark De Pluimen.  Het toestel, dat 16.250 euro kost, is verplaatsbaar en kan ook gebruikt worden bij activiteiten van de sportdienst in de deelgemeenten.  Tijdens de Week van het Bos van 9 tot 16 oktober zal het toestel voorgesteld worden op de Blankaart in Woumen.

In afwachting van de ingebruikname van de nog te bouwen tweede sporthalle, zal Diksmuide ook tijdens het sportseizoen 2016-2017 schoolinfrastructuur huren.  Wegens de overbezetting van de huidige sporthal worden de sportschoolzalen van het KTA voor 500 uren, het Sint-Aloysiuscollege voor 325,25 uren en het VTI voor 198 uren gehuurd voor de sportverenigingen volleybalclub VTD, baseballclub Beerst, kendoclub Meishikan, tennisclub TC De Maene en atletiekclub Dixmuda.  Hiervoor betaalt Diksmuide bijna 18.000 euro.  Aan de verenigingen wordt echter dezelfde gebruiksvergoeding gevraagd, als voor het gebruik van de sporthalle.  (DLD)