Idee Diksmuide heeft zondag 6 zetels weten te behalen bij de gemeenteraadsverkiezingen.  Nadat eerdere gesprekken tussen CD&V, SP.a-open en Idee Diksmuide over een bestuursakkoord voor de volgende bestuursperiode 2019-2025 zondagavond waren afgesprongen, is er vannacht dan toch een akkoord gekomen maar dan enkel tussen CD&V en Idee Diksmuide.  Met CD&V die 7 zetels behaalde, heeft de nieuwe meerderheid 13 zetels.  Ook de huidige meerderheid van CD&V en SP.a-open bestuurde de voorbije zes jaar met 13 zetels.

Volgens Idee Diksmuide-lijsttrekker Marc Deprez werd zijn partij door de kiezer beloond voor zijn blijvende inzet tijdens de voorbije jaren.  Vooral het feit dat de huidige bestuursploeg twee maal een door Idee Diksmuide gevraagd referendum rond parkeerplaatsen in de omgeving van de Grote Markt heeft afgewezen, heeft de kiezer doen beslissen Idee Diksmuide met 6 zetels naar de nieuwe gemeenteraad te sturen.  Nog volgens Marc Deprez zijn de eerste onderhandelingen met CD&V en SP.a-open afgesprongen omdat de socialisten zich niet konden neerleggen bij het mooie resultaat van Idee Diksmuide.  Niettegenstaande lijsttrekker Marc Deprez nog voor de verkiezingen had verklaard niet met een krappe meerderheid te besturen, ging Idee Diksmuide dan toch akkoord om met de krappe meerderheid van 13 zetels samen met CD&V de nieuwe bestuursploeg te vormen.
In de nieuwe bestuursploeg met CD&V zal Idee-Diksmuide twee schepenzetels hebben die zullen ingevuld worden door Marc Deprez en Jan Vanacker.  Daarnaast mag Idee Diksmuide ook een centrummanager aanstellen. Katleen Winne wordt gemeenteraadsvoorzitter. Na 3 jaar wordt zij schepen in vervanging van Jan Vanacker die dan raadsvoorzitter wordt.
Bij CD&V blijft Lies Laridon burgemeester.  Daarnaast worden de drie schepenfuncties ingevuld door Marc De Keyrel, Martin Obin en Gaby Verstraete.  Laatstgenoemde zal na drie jaar opgevolgd worden door Bart Laleman. (DLD)