Nog tot 2 december verzamelen de lokale en regionale partners die werkzaam zijn rond wonen en huisvesting zich in de Woonboulevard. Tijdens gratis infosessies in Kortemark, Houthulst, Diksmuide en Lo-Reninge komen huurders en verhuurders hierover meer te weten. In elke gemeente liggen lokale accenten maar rode draad is alvast ‘Gerust (ver)huren’. WoonWinkel West en het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor gingen als trekker van het initiatief samenwerken met alle lokale en regionale spelers.  In Diksmuide werkt men op woensdag 2 december rond de woonthema’s: gerust (ver)huren, woningkwaliteit, huurschade en overlast.  Op zaterdag 21 november is er ook nog een sessie rond veilig wonen in Lo-Reninge en op woensdag 25 november is er in Houthulst de woning- en energiebeurs.

WoonWinkel West en het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor (RSVK) hebben samen met verschillende partners een aantal infodagen over wonen en huisvesting uitgewerkt. . Uniek aan het project is alvast de samenwerking met de lokale overheden alsook met meerdere partners zoals de Huurdersbond, Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO), de Energielening Westhoek, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW), Brandweer Westhoek, Eandis, … Voor deze gelegenheid zijn al deze partners, die vaak geen lokale kantoren hebben, onder één dak te vinden.
Inwoners komen er via infostands, workshops of sketches meer te weten over goed, veilig en energiebewust wonen. Het thema “gerust (ver)huren” is de rode draad doorheen de infomomenten. Per gemeente liggen accentverschillen op bepaalde aspecten, afgestemd op de lokale noden en verwachtingen. “De woonboulevard “ snijdt thema’s aan die zowel voor eigenaars als voor huurders interessant kunnen zijn. De deelname aan 1 of meerdere infomomenten is volledig gratis.

Naast de sessie op 21 november in Lo-Reninge en deze op op 25 november in Houthulst zijn er nog op woensdag 2 december infomomenten in zaal Horizon in de Maria Doolaeghestraat te Diksmuide.  Hiervoor werden de vier volgende woonthema’s gekozen: gerust (ver)huren, woningkwaliteit, huurschade en overlast. Om dit aan bod te brengen wordt er samengewerkt met de volgende partners: stad Diksmuide en het Sociaal Huis alsook de partners zoals de Huurdersbond, LOGO, de Energielening Westhoek, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW), Brandweer Westhoek, de Verenigde eigenaars en de Kringwinkel West.  Men is welkom op dit gratis evenement, hetzij van 14 u tot 17 u of van 19 u tot 22 u.
De woonboulevard “Kom uit je K(r)ot!” wordt op een ludieke wijze voorgesteld aan de hand van sketches van het poppen- en figurentheater Ahoy, opgevoerd door het Nieuwkapels Volkstoneel. Deze vertoning vindt plaats om 14u en om 19u. Na opvoering van de sketches kun je informatie verkrijgen bij de verschillende standhouders:
– juridisch advies voor eigenaars (Verenigde Eigenaars)
– juridisch advies voor huurders (Huurdersbond)
– gerust (ver)huren via het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor
– woonbegeleiding via het CAW
– info premies voor energiebesparende investeringen bij WoonWinkel West
– verkrijgen van een goedkope energielening bij Energielening Westhoek
– preventieve maatregelen rond wonen via brandweer Westhoek
– aankoop van budgetvriendelijke en herbruikbare spullen via Kringwinkel West
– wonen en gezondheid via het LOGO
– verwijzing, begeleiding en ondersteuning via het Sociaal Huis

Info: annelies.defauw@woonwinkelwest.be; 051 79 33 32 of WoonWinkel West: info@woonwinkelwest.be; 051/79 33 30-Heernisse 6 te Diksmuide. (DLD)