De biljartsport lijkt zijn beste tijd gehad te hebben.  Met het verdwijnen van grote figuren als Raymond Ceulemans en Ludo Dielis, lijkt ook de biljartmicrobe verdwenen.  Naar een biljarttafel is het zoeken in de horeca-zaken.  Maar uitzondering hierop is toch wel LDC Ten Patershove waar per jaar de keu duizenden keren wordt bovengehaald.  Binnen de biljartclub van Ten Patershove alleen al werden vorig jaar 2.300 partijen gespeeld.  En daarnaast worden ook nog eens verschillende potjes gespeeld buiten competitie of door niet-leden.  Kortom, binnen Ten Patershove is de biljartsport nog steeds populair.  En dat mocht dan ook eens gevierd worden, samen met de kampioenen van vorig jaar.

In de hoogste reeksen werd in de 1ste categorie Deopere Roland eerste.  Tweede was Roger Meirlevede.  In de 2de categorie werd Luc Famaey de primus, op de voet gevolgd door Jan Poulussen die tweede werd. In deze hoogste reeksen werden door Leo Devos (276), Georges Morael (260) en André Meirlevede (216) meer dan 200 partijen gespeeld.
Tenslotte werden ook de kampioenen opnieuw in de bloemetjes gezet.  In de 2de categorie was dat Kris Paerewyck waar Luc Famey en Vital Deschryver respectievelijk met zilver en brons gingen lopen.  In de 1ste categorie mocht Marnix Dekeyser op het hoogste schavotje.  Daar werd Roland Deopere tweede en Raymond Durnez derde. En in het driebanden was Vital Deschryver de beste, gevolgd door Daniel Pysson en Herman Speecke. (DLD)

De Week van de Amateurkunst is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst. Ze zet overal in Vlaanderen en Brussel de pracht van amateurkunst in de kijker. Ook in Diksmuide grijpen een aantal kunstenaars de kans om zich te tonen. De Week van de Amateurkunsten vindt plaats van 28 april tot en met 7 mei.  We geven vandaag graag een overzicht van wat tijdens die week te beleven is in Diksmuide.

Tentoonstelling Jean Vandenhove
In het atelier van Jean Vandenhove (foto), gelegen op een idyllische plek langs de IJzer, kan men zijn figuratieve en surrealistische schilderijen bewonderen.
Elke dag: 10-20 uur | Rapestraat 1, Woumen | gratis | 051 50 35 56.


Tentoonstelling Galerij Sabine Van Paemel Leke
Zowel de galerie, het huis en de tuin worden opengesteld voor het publiek. Iedereen is welkom en wordt ontvangen in een rustige sfeer met een lekker glaasje wijn uit het eigen gamma.
Van 8 april tot 22 mei, open op zaterdag, zondag en maandag van 14 tot 18 uur | Lekedorpstraat 13/15, Leke | www.sabinevanpaemel.be, 0476 42 42 13.


Barbecueconcert Koninklijke fanfare Sint-Cecilia Vladslo
Een concert met muziek die iedereen kan bekoren. Eric Vandekerckhove dirigeert. Aansluitend is er een barbecue.
Zaterdag 06 mei om 19 uur | OC De Zwaan Vladslo | 20 euro (bbq inbegrepen) | 0485 62 27 36.


Eurovisiesongconcert Blaasorkest ‘Willen Is Kunnen’ Beerst
Een concert met heel wat gekende songfestivalnummers. Ook het trommelkorps is er weer bij. Koen Dewulf dirigeert.
Zaterdag 29 april om 20 uur | OC Ter Zaele Beerst | 7 euro – tickets via alle bestuursleden | blomme_lieselotte@hotmail.com.


Aperitiefconcert Harmonie ‘De Eendracht’ Esen
‘The Making of’ is het thema voor 2017. Met fierheid toont de Esense harmonie tijdens een concert het resultaat van veel voorbereidend werk: van passende werken kiezen tot wekelijks repeteren.
Zondag 7 mei om 11 uur | OC Ingelram Esen | gratis | Koninklijke Harmonie ‘De Eendracht’ Esen, werner.verheecke@telenet.be, 051 50 30 26


Theater De Speye met De lingerie van mijnheer Henri
Henri Derijcke, fabrikant van dameslingerie en fan van vrouwelijk schoon, wil scheiden om zich nog meer op zijn ‘werk’ te kunnen concentreren. Dat lijkt te lukken tot zijn zoon hopeloos verliefd wordt … Mooie komedie met tekst van en regie door Bart Verdonck.  Zie ook www.eDiksmuide.be
28 en 29 april, 5 en 6 mei om 20 uur | OC Lecca Leke | 8 euro | dhaenemiriam@hotmail.com, 051 50 41 56.


Garageboxrock
In het kader van “Lokale Helden”, brengen CC Kruispunt, 4AD en De Warme Buurt een hommage aan de garage. Op 28 april kun je vanaf 19.30 uur in wijk Hof Ter Bloemmolens terecht voor het gratis festivalletje ‘Hommage aan de garage’.
Vier lokale bands geven het beste van zichzelf in de garageboxen op de Bloemmolenssite. Er zijn gratis optredens van Marooned, Red Diamond, Avalon en De Verroeste Zilvermeeuwen. (DLD)

Pagina 112...10...Minst recente »