De CM-kern van Diksmuide behartigt jaarlijks een 15-tal welzijnsgerelateerde initiatieven als info avonden, bewegingsactiviteiten, uitstappen… in groot-Diksmuide. En deze CM-kern van Diksmuide heeft nu een nieuw bestuur aangesteld.
Op de foto ziet u van links naar rechts :
1ste rij : Johan Scharlaken (persverantwoordelijke) – Beerlandt Antoine (verslaggever) – Vannasche Gilbert (penningsmeester) – Hindryckx Aymar (voorzitter) – Beernaert Christine (verantwoordelijke gezondheidspromotie) – De Keyrel Palmer (proost)
2de rij : leden : Bruynooghe Christiane – Vanthournoudt Willy – Portier Frans – Marc De Keyrel – Hondekeyn Jozef – Vermout Monique (denktank) – Decloedt Dirk
3de rij : leden Ossaer Trees – Laleman Bart – Allyns Johan (CM verantwoordelijke) – Soenen Odette – Cool Maria (DLD)

In de Woumenweg wordt vanaf volgende week maandag 23 januari opnieuw éénrichtingsverkeer ingevoerd en dit voor de duur van een maand. Aanleiding is de aanleg van vier busperrons in de Woumenweg.  Dit past binnen de investeringen die het  Agentschap Wegen en Verkeer en de vervoersmaatschappij De Lijn doen om een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer in Diksmuide te krijgen.  Allereerst komen er perrons ter hoogte van het Esenkasteel.  Verder wordt ook de halte Nijverheidsstraat heraangelegd.  De twee haltes aan dezelfde zijde van de weg worden telkens op hetzelfde ogenblik heraangelegd zodat de werken sneller zullen vorderen.  Indien de weersomstandigheden gunstig zijn, zullen deze werken een 20-tal werkdagen, of een kalendermaand, in beslag nemen.

Het verkeer vanuit het centrum van Diksmuide zal tijdens de werken verder richting Ieper kunnen blijven rijden. Maar het verkeer komend uit Ieper zal omgeleid worden via de Eikhofstraat tot aan de rotonde in Esen.  Vervolgens kan men via de Esenweg naar Diksmuide. Het éénrichtingverkeer zal van toepassing zijn in het gedeelte tussen de Pluimstraat en de Eikhofstraat. Het verkeer uit de Cardijnlaan en Joe Englishstraat zal verplicht de rijweg richting Ieper moeten volgen. Bestuurders die uit de Pluimstraat en de Nijverheidsstraat komen kunnen in beide rijrichtingen inslaan. Het éénrichtingverkeer is immers pas van toepassing na de kruising van de Pluimstraat met de Woumenweg. Fietsers zullen wel in beide rijrichtingen kunnen blijven rijden.  Om de veiligheid tijdens de werken te garanderen wordt de maximaal toegelaten snelheid er wel beperkt tot 30 km per uur.
Tijdens het weekend en bij eventueel weerverlet wordt de omleiding opgeheven en kan het verkeer terug door in beide richtingen. (DLD)

Pagina 112...10...Minst recente »