Op maandag 18 september starten de werken voor de dorpskernvernieuwing van Keiem waarbij zowel de Keiemdorpstraat, de Oude Keiemweg als de Streuvelstraat worden aangepakt.  Daarbij wordt niet alleen de riolering vernieuwd, ook het straatbeeld zal sterk veranderen.  Zo wordt de Keiemdorpstraat smaller gemaakt zodat de snelheid van het doorgaand verkeer vertraagd wordt, nabij de gemeentelijke basisschool wordt zelfs geopteerd voor een breedte van 5 meter. Ook de zone van de bebouwde kom wordt uitgebreid. Op de rijweg worden fietssuggestiestroken aangebracht en er worden brede voetpaden voorzien waardoor men de zwakke weggebruiker optimaal wil beschermen. De bomen die momenteel langs de rijweg staan worden niet alleen behouden, er worden ook bijkomende groenelementen voorzien. Rond de kerk komt verder nog een plein met zitbanken en groenelementen.  Bij de werken aan de nutsleidingen worden nieuwe armaturen voorzien en een vernieuwing van de openbare verlichting in het gebied van de tramstatie (afbeelding) en de kerk.  Daar wordt ook een kerstverlichting voorzien.
De werken zullen gefaseerd uitgevoerd worden en starten op maandag 18 september. Indien de weersomstandigheden gunstig zijn, dan is het einde voorzien begin februari 2019.  Tijdens de werken is er iedere week een werfvergadering met het studiebureau, de aannemers en het stadsbestuur.  Met de goedkeuring van de Keiemnaars zal op deze vergadering Rik Decoster als bewonersvertegenwoordiger aanwezig zijn.  Hij zal er de belangen en bekommernissen van de Keiemnaars kunnen bespreken met de uitvoerders van de werken.
De kostprijs van dit project bedraagt 5,7 miljoen euro. Het aandeel van de stad Diksmuide bedraagt 2,7 miljoen euro, Infrax voorziet 3 miljoen euro inclusief het subsidieerbaar aandeel van de Vlaamse Milieumaatschappij.

En ook in de Lekedorpstraat in Leke starten op maandag 18 september werken waarbij in het gedeelte tussen huisnummer 105 en het kruispunt met de Kruiskalsijdestraat en de Laagvlaktestraat de rijweg en de parkeerstroken worden vernieuwd.  Deze werken zullen 25 werkdagen in beslag nemen in zoverre ook hier de weersomstandigheden meezitten.  Er zal een plaatselijke wegomlegging voor het verkeer voorzien worden. Plaatselijk verkeer in de Lekedorpstraat zal mogelijk zijn, in zoverre dit verenigbaar is met de werken die op dat ogenblik in uitvoering zijn.
Gedurende de werken zal het echter onmogelijk zijn voor de vuilniswagen om vuilnis op te halen in de werfzone. Daarom zullen er op verschillende plaatsen ophaalpunten voorzien worden. Deze zullen aangeduid worden met borden. (DLD)