Op zondag 22 september is er de 10de Mivos-triatlon.  En voor het eerst is het decor van deze 1/8ste- en familietriatlon het nieuw familiezwembad aan het sportdomein De Pluimen.  Doordat de werken aan het nieuw zwembad vertraging hebben opgelopen krijgen de deelnemers aan deze triatlon meteen ook de primeur van het nieuw zwembad, zij mogen er als eersten in duiken.  Het fietsen en lopen volgt aansluitend op de openbare weg en het sportpark van De Pluimen.
De familietriatlon start om 12.30 uur met het zwemmen van 300 meter.  Vervolgens wordt er 11 kilometer gefietst en 3 kilometer gelopen.  Deelnemen kan in teams van 3, 4 of 5 personen met een familieband (bv kind, vader, tante)
De 1/8ste triatlon voor starters begint om 13 uur.  Ook zij starten met het zwemmen van zij het dan 500 meter.  Aansluitend wordt er 22 kilometer gefietst en 5 gelopen.  Er zijn categorieën voor heren, dames en teams.


Het inschrijvingsgeld bedraagt voor families 20 euro per team, voor starters is dat 15 euro (individueel) of 10 euro per teamlid als er in groep wordt deelgenomen aan de 1/8ste triatlon.
Men kan zich nog inschrijven tot alle plaatsen volzet zijn.  Voor het inschrijven : klik hier. Voor het grote publiek opent het zwembad op maandag 23 september. Op vandaag wordt intussen de laatste hand gelegd aan het nieuwe sportcomplex. (foto)   Verder gaat ondanks de uitgestelde opening van het nieuw zwembad het driedaags sluitingsweekend Closing The Kupe in het 45 jaar oud huidig zwembad De Kupe op vrijdag 30 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september wel gewoon door.  Daarover volgende week meer op www.eDiksmuide.be.  Vervolgens blijft de daarop volgende weken De Kupe gewoon open tot aan de opening van het nieuw zwembad. (DLD)