Zaterdagnamiddag 11 mei wordt Diksmuide voor een paar uurtjes Kidsmuide.  Want “Kidsmuide hapt en trapt” is een nieuw evenement op de Grote Markt.  Kenny Desaever, zoon van voormalig profwielrenner Alain Desaever die vier jaar geleden overleed aan kanker, wil samen met Isabel Boons, bekend als auteur van de bestseller ‘Van gin tot pap’ zaterdagnamiddag een evenement opzetten voor kinderen met hun ouders.  Daarbij wil men ook een gooi doen naar het record “Luidste schreeuw in open lucht” en meteen een plaatsje krijgen in het Guiness Book of Records.  De opbrengst wordt geschonken aan het Kinderkankerfonds.

Tijdens ‘Kidsmuide hapt en trapt’ wil men zorgen dat er voortdurend iets te beleven valt op de Diksmuidse Grote Markt waar ook de wekelijkse boerenmarkt doorgaat.  Tussen 13.30 uur en 16.30 uur is er een fietsparcours voor kinderen tussen 2 en 12 jaar die op fietsjes, driewielers, steps … gesponsorde rondjes rijden voor het goede doel.  En verder is er een koers op rollen en de verkoop van het boek ‘Ketchup is een groente’ waaraan een signeersessie door auteur Isabel Boons is gekoppeld.
Om 15 uur is er allereerst de Ketchupsong en –dans, gevolgd door de wereldrecordpoging schreeuwen in open lucht.  De organisatoren kregen van de uitgever van het Guinnes book of records het bericht dat ze op 11 mei effectief een gooi mogen doen voor de “luidste schreeuw in openlucht”.  Een gerechtsdeurwaarder komt daarbij meten of de Diksmuidelingen meer dan 127 decibel kabaal kunnen maken. Men wil samen schreeuwen tegen kanker.  Ook Sandra Bekkari komt meeschreeuwen. Ze is auteur van de kookboekenreeks Nooit meer diëten en door haar VTM-programma Open Keuken is ze ondertussen ook een bekend tv-gezicht. Ze schreef overigens ook het voorwoord van het nieuwe boek dat Isabel Boons tijdens dit evenement voorstelt. Per verkocht boek wordt ook een euro aan het goede doel doorgestort.
Kidsmuide wordt om 16.30 uur afgesloten met de uitreiking van de trofee Alain Desaever.  Deze gaat naar de winnaar van ‘de traagste 30 meter’. Zo brengt Kenny een hommage met een knipoog aan zijn vader die tijdens zijn carrière als beroepsrenner de eerste luitenant was van Michel Pollentier.  Zoon Kenny hoopt dat dit mooi gebaar heel wat centen opbrengt voor het Kinderkankerfonds.  De toegang is gratis. (DLD)