Wie in Diksmuide met dierenvragen zit, kan vanaf nu terecht op één adres: het dierenloket in het administratief centrum aan de Hzernisse.  Voor schepen van dierenwelzijn Karline Ramboer moet men aan deze info-balie terecht kunnen voor meldingen, klachten of vragen allerhande over dieren.  Silke Willaert en Martin Deruytter zullen dan, hetzij doorverwijzen naar het juiste adres of dienst, hetzij zelf de nodige stappen ondernemen.

Wat doe je met een verloren hond die plots voor jouw deur staat?  Bij wie moet ik een plotse grote vissterfte in een rivier of beek melden?  Wat doe ik met dode huisdieren?  Wie kan me helpen bij overlast met duiven of spreeuwen?  Bij wie meld ik de aanwezigheid van zwerfkatten?  Kan ik melding maken van dieren die in de winter bij vriestemperaturen nog in de weide staan?  Zijn er in Diksmuide dierenhotels waar ik terecht kan met mijn huisdier terwijl ik weg ben? Het zijn allemaal vragen waarvan men tot op vandaag niet onmiddellijk wist waar men het antwoord moest vinden.  Maar vanaf vandaag dus wel aan het dierenloket.
Dierenwelzijn is voor schepen Ramboer trouwens niet alleen belangrijk voor dieren maar ook voor mensen want dierenwelzijn draagt bij tot het mens-zijn.  Een dier mag dan ook niet als een wegwerpvoorwerp aanzien worden.  Het dier moet centraal kunnen staan in de mens-dier-relatie.  Vandaar het initiatief van het dierenloket dat een hulpmiddel kan zijn om zowel de zoekende mens als het hulp zoekend of verwaarloosd dier te helpen.
Naast het dierenloket komt er ook een werkgroep die enkele malen per jaar zal samenkomen.  Deze zal gevormd worden door veeartsen, dierenasiel Ganzeweide, hondentrainers, politie, landbouworganisaties als Boerenbond en ABS, de dierencel van de brandweer, …

Meer info over het dierenloket : klik hier. (DLD)