De Diksmuidse AD-Delhaize-vestiging aan de Kaaskerkestraat onderging de voorbije weken een grondige metamorfose.  En dat zal ervoor zorgen dat straks een bezoek aan deze supermarkt veel meer wordt dan inkopen doen, het moet een ware culinaire beleving worden.  Niet alleen wordt het bestaand assortiment in nieuwe rekken, koelkasten en diepvriezers overzichtelijker aangeboden, voortaan is er ook een bemande slagerij met vers vlees en traiteurschotels,  men kan er vers ter plaatse bereide sushi kopen, vers gesneden kaas krijgen en er is ook een zithoek waar men niet alleen koffie kan drinken en een broodje opeten maar ook een gerechtje kan opwarmen. Daarenboven zijn er nu ook zelfkassa’s, een primeur voor Diksmuide. De komende dagen zijn er speciale acties en men kan zich op donderdag, vrijdag en zaterdag ook laten bedienen door Peter Van Asbroeck van het TV-programma “Komen Eten”.

AD-Delhaize heeft tijdens de voorbije 12 jaar getoond dat niet alleen de prijs belangrijk is maar ook de kwaliteit van het product.  Hebben hierdoor al veel mensen uit de regio de voorbije jaren de weg gevonden naar deze supermarkt, toch vonden zaakvoerders Jurgen en Ann Masselus dat het tijd was om kwalitatief een tandje hoger te schakelen en de klant opnieuw dichter bij het vers product te brengen.  Vandaar ook de optie om de vlees- en kaasafdeling opnieuw van een toonbank te voorzien waar de klanten kunnen bediend worden.  En daar kan men niet alleen opnieuw vers vlees of kaas krijgen, ook worden verschillende verse traiteurproducten aangeboden.  Dat aanbod wordt daarenboven tijdens de komende feestdagen ook verruimd.
En wellicht dat ook de sushi-stand een culinaire beleving wordt.  Daarvoor is een ervaren Oosters team aangetrokken die dagelijks in de winkel zelf verse sushi-bereidingen zal maken.  Sushi in de Kaaskerkse Delhaize wordt letterlijk dagvers.
Maar niet alleen de fun-shoppers en de bourgondiërs die een groter wijnaanbod krijgen vinden er hun walhalla, ook wie er nog eens vlug wil passeren krijgt een betere service.  Want wie een beperkt aantal producten nodig heeft, kan vervolgens vlug passeren aan een zelfkassa, een primeur voor Diksmuide.  Men kan er zelf zijn producten inscannen en betalen, aanschuiven voor de bemande kassa’s, die er uiteraard ook nog zijn, hoeft niet.  Wel zullen er regelmatig controles uitgevoerd opdat uiteraard alles correct zou verlopen.  Overigens voorziet men de komende weken ook bijstand bij de opstart van deze nieuwe zelfkassa’s.
En dan is er ook nog gedacht aan wie vlug een drankje, een hapje of een kleine snack wil.  Deze vindt immers deze producten voortaan in de omgeving van deze zelfkassa’s.  En na het afrekenen kan men terecht in de nieuwe koffiehoek waar men desgevallend ook de snack kan opwarmen.  Daarenboven voorziet men daar ook de mogelijkheid om de GSM’s op te laden tijdens zeg maar de middagpauze.
Bij de herinrichting werd volgens winkelverantwoordelijke Thibo uiteraard ook gedacht aan het ecologisch aspect want men ging voor nieuwe ledverlichting en koelkasten en diepvriezers volgens hoge CO²-normen.  En tenslotte kwamen er ook electronische prijskaartjes aan de rekken zodat steeds de juiste prijs geafficheerd wordt die automatisch klopt met het kasticket.

Tijdens het komend weekend zijn er verschillende leuke promotie-acties en wie voor meer dan 75 euro aankoopt kan, mits het voorleggen van een bon, een gratis fles champagne mee naar huis nemen.  Volgens Jurgen, Ann en Thibo (foto) meer dan voldoende redenen voor de Diksmuidelingen om alvast komend weekend op culinaire ontdekkingstocht te gaan in hun Delhaize-winkel in Kaaskerke. (DLD)