De jonge Diksmuideling Tristan Toye uit Keiem heeft als lid van MSB, Mijn Society Belgium, een studentenorganisatie die België vertegenwoordigt op de door de Verenigde Naties gestimuleerde internationale diplomatiewedstrijden, goud behaald op het wereldkampioenschap diplomatie. Dat werd van 10 tot 14 maart georganiseerd in Taiwan door de Harvard University. Volgens Tristan heeft het Belgisch team eens te meer de diplomatieke kwaliteiten van België getoond. Het was voor het vierde jaar op rij dat het goud van dit WK naar België kwam.

Het Belgisch team MSB bestond uit 23 studenten van verschillende universiteiten, waaronder dus ook de Diksmuideling Tristan Toye. Tijdens het WK, dat gedurende vijf dagen doorging in de Taiwanese hoofdstad Taipei, konden studenten van over de hele wereld debatteren over actuele thema’s. MSB kon zich daarbij onderscheiden van meer dan 100 teams en deinsde volgens de Diksmuideling niet terug voor de meest prestigieuze universiteiten van de wereld als Princeton (VS) en Oxford (VK).

Het geheim van de Belgische studentenorganisatie MSB bestaat volgens hem uit de gevarieerde mix van gemotiveerde en ambitieuze studenten uit verschillende studierichtingen en alle delen van het land. En dus ook uit de Westhoek. Overigens is Tristan Toye een oud-student van de Diksmuidse ’t Saam-school. Hij hoopt alvast dat met het behalen van de wereldtitel de internationale diplomatie nog meer wordt gepromoot bij de bevolking in het algemeen en bij de studenten in het bijzonder. (DLD)