In september, de “Maand van de Sportclub”, pakt de Diksmuidse sportdienst uit met een nagelnieuwe brochure waarin alle sportverenigingen aan bod komen.  Hiermee wil men de sportclubs mee ondersteunen bij hun heropstart na de verplichte coronastop.  De brochure bundelt maar liefst 60 sportclubs en laat de lezer in woord als beeld kennismaken met het ruime sportaanbod in Diksmuide.

Het is volgens sportschepen Marc De Keyrel een stevige sportgids geworden van zo’n veertig pagina’s.  Daarin niet alleen praktische info maar ook heel wat foto’s van de verschillende clubs in actie.  Deze worden verder afgewisseld met korte interviews en leuke quotes van lokale sportievelingen die zo het aanbod tot leven brengen. De brochure is gedrukt op 750 exemplaren en is onder meer te verkrijgen in sportcomplex De Pluimen, het stadhuis, bibliotheek, administratief centrum… Wie dus nog op zoek is naar een geschikte sport of club, weet dus waar de nodige inspiratie te vinden is.

Om alle verenigingen beter te leren kennen kan men ook terecht op de facebookpagina van de sportdienst waar men iedere dag sportclubs in de kijker plaatst. Als afsluiter van de “Maand van de Sportclub” roept de sportdienst alle sportieve leerlingen en leerkrachten ook op om op woensdag 29 september mee te doen aan ‘Breng je sportclub naar school’, een actie van Sport Vlaanderen en MOEV. Bedoeling is om massaal in de outfit van de eigen favoriete sport(club) naar school te gaan. (DLD)