Diksmuide heeft de jaarlijkse paasfoor moeten annuleren.  Toch had ze de Diksmuidelingen tijdens het komend paasweekend nog graag wat verwend met een portie oliebollen maar geen van de twee oliebollenkramen wilde zijn wagen op de Grote Markt plaatsen uit solidariteit met de andere foorreizigers die wel verplicht moeten thuis blijven.  Toch heeft schepen van evenementen Katleen Winne een alternatief klaar want restaurant De Yserpoort op de Grote Markt, weliswaar nog steeds in de takeaway-formule, zal oliebollen verkopen.  En Diksmuide wil nog meer zoets brengen in deze toch wat zure paasdagen door ook een foodtruck uit te nodigen.

Traiteur Vandermeulen uit Esen zal met zijn foodtruck tijdens het paasweekend voor lekkers zorgen op zaterdag tussen 14 uur en 21.30 uur, en op paaszondag, paasmaandag en dinsdag van 17.30 uur tot 20.30 uur.  En als de weergoden mooi lenteweer plannen, dan wordt dit ook tijdens de namiddagen voorzien.
En voor schepen Winne mogen de Diksmuidelingen zich gerust wat bezondigen aan deze zoete zonde want vanaf de maand mei kunnen dan de corona-kilootjes er terug af met de 10.000-stappenclash, zo voegt ze er nog met een knipoog aan toe. (DLD)