Het was al een poosje aangekondigd maar nu is het een feit : het landbouwmachinebedrijf Dezeure heeft zijn plannen bekend gemaakt voor zijn nieuwe inplanting op het bedrijventerrein Oude Barriere in Kaaskerke.  Door de groeiende vraag naar haar producten, zag dit familiebedrijf zich verplicht uit te kijken naar een nieuwe vestiging.  Op vandaag is ze nog gevestigd in Beauvoorde.  Op Oude Barriere in Kaaskerke bouwt ze een nieuwe bedrijf van 15.000 m² groot.  Vermits ze dit realiseert op een terrein van 3,5 hectaren groot, biedt dit meteen ook uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst.  Het nieuw bedrijf voorziet een tewerkstelling van 50 medewerkers.  Door de verhoging van de productiecapaciteit zoekt Dezeure dan ook monteurs, lassers, servicetechniekers en research&development medewerkers.  Daarnaast wil men ook een beroep doen op lokale onderaannemers en leveranciers waardoor er ook een indirecte bijkomende tewerkstelling zal zijn.  Inmiddels zijn de eerste grondwerken aangevat.

Het familiebedrijf Dezeure startte in 1947 als bedrijf in landbouwloonwerk. In de 70-er jaren kwam er dan naast het loonwerk ook de landbouwmechanisatie bij met de intussen gekende oranje kipwagens. Het bedrijf veroverde hiermee al snel de Belgische markt. En ondertussen zorgt ook de derde generatie Dezeure voor de internationalisering en zet het bedrijf sterk in op een doorgedreven productontwikkeling met verdere professionalisering van de machines en een focus op machinebouw.  Dat hun producten nu “made in Kaaskerke” worden, is een volgende heel belangrijke stap voor de groei van Dezeure.

Met de komst naar Oude Barriere betekent dit dat ook dit Kaaskerks bedrijventerrein volledig is ingevuld.  Voor burgemeester Lies Laridon is het voor Diksmuide belangrijk dat de invulling van de zone Oude Barriere gepaard ging met heel wat bijkomende tewerkstelling. (DLD)